Antena Căutare

Prețuri la Târgul de Crăciun din Craiova 2023. Cât costă sarmalele, plăcintele, vinul fiert sau o poză cu Moș Crăciun

Târgul de Crăciun din Craiova 2023 este și anul acesta unul plin de atracții, lucru ce îl face să fie extrem de apreciat printre români sau străini. Descoperă care sunt prețurile și cât costă sarmalele, plăcintele, vinul fiert, diferitele atracții sau o poză cu Moș Crăciun

colaj foto cu imagini de la targul de craciun de la craiova 2023, poza cu mos craciun, carusel si poza cu mancare Galerie
Descoperă care sunt prețurile de la Târgul de Crăciun din Craiova în anul 2023 | Antena 1/Hepta

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a deschis pe 17 noiembrie 2023 și va fi deschis până pe 2 ianuarie 2024. Vizitatorii se pot bucura de mâncare și produse tradiționale, cozonaci, sarmale, ceafă de porc, mici, cârnați, plăcinte, vin fiert, ciocolată caldă, ceai, acadele, turtă dulce și tot felul de alte bunătăți. În plus, la târg există și numeroase atracții potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt prețurile de la Târgul de Crăciun din Craiova în acest an. Așa vei afla câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru sarmale, plăcinte, vin fiert sau o poză cu Moș Crăciun.

Prețuri la Târgul de Crăciun din Craiova 2023. Cât costă sarmalele, plăcintele, vinul fiert sau o poză cu Moș Crăciun

Și anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova și-a propus să se claseze printre cele mai frumoase și apreciate târguri de Crăciun din Europa.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălţime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane şi vine direct din Olanda. Aşa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, potrivit news.ro.

Citește și: Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un astfel de preparat

Vizitatorii au ocazia să-şi cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianţi din Craiova şi din toată ţara.

Pentru o felie de plăcintă, vizitatorii trebuie să plătească în jur de 10 lei, iar vinul fiert sau ceaiul costă 10 lei paharul. Pentru sarmele, românii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 30-35 de lei pentru doar două bucăți, iar 500 de grame de gulaș cu fasole costă 30 de lei.

Ciocolata de casă sau salamul de biscuiți variază între 7 și 9 lei pentru 100 de grame, iar acadelele sau alte dulciuri pe băț costă în jur de 10 lei bucata.

Citește și: Cat costă vinul fiert la Târgul de Crăciun din București. Prețuri piperate anul acesta pentru cei care vor să guste bunătățile

Nu lipseşte bradul uriaş de la Târgul de Crăciun de la Craiova, patinoarul, caruselul, personajele de poveste, atelierele creative şi concertele.

Pentru caruselul de lângă marea roată, vizitatorii trebuie să scoată din buzunar 20 de lei, iar o poză cu Moș Crăciun costă între 25 și 55 de lei, în funcție de tipul sau dimensiunea acesteia (rezistentă la apă sau magnetică).

Iată și alte prețuri de la Târgul de Crăciun de la Craiova în anul 2023:

  • Mici: 7 lei bucata
  • Ceafă de porc: 15 lei/100 gr
  • Piept de porc: 15 lei/100 gr
  • Ciolan cu os: 10 lei/100 gr
  • Piept de pui: 15 lei/100 gr
  • Cârnați proaspeți: 15 lei/100 gr
  • Cârnați afumați: 15 lei/100 gr
  • Pastramă de oaie: 18 lei/100 gr
  • Costiță de porc: 15 lei/100 gr
  • Cartofi prăjiți: 8 lei/100 gr
  • Murături: 8 lei/100 gr

Informații, locație și program Târgul de Crăciun de la Craiova din 2023

Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis zilnic, între orele 12.00 – 22.00, până pe 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun de la Craiova din 2023 se desfăşoară în patru zone din municipiu - Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piaţa Mihai Viteazul, acolo unde vizitatorii o pot întâlni pe Crăiasa Zăpezii, se pot urca în cea mai mare roată panoramică din România sau îşi pot face poze la căsuţele unicat, magic pictate de artişti plastici.

Tema Târgului de Crăciun de la Craiova se plasează în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, iar culorile predominante sunt alb şi turcoaz. Tot aici a fost montată şi cea mai înaltă roată panoramică din România, de 40 de metri cu o capacitate de 140 de persoane şi care a fost adusă din Olanda. Târgul îşi va închide porţile în data de 2 ianuarie 2024.

Rezultate Loto 3 decembrie 2023. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Care este povestea lui Moș Nicolae și când îl așteaptă copiii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x