Antena Căutare

Previziuni alarmante pentru vara anului 2018! Zonele în care se vor înregistra temperaturi record și secetă! Sunt anunțate și fenomene extreme

Minivacanța de 1 Mai aduce temperaturi de aproape 30 de grade în aproape toată țara, iar meteorologii nu au vești bune pentru perioada următoare, întrucât se anunță căldură toridă și secetă prelungită în vara anului 2018. 

Minivacanța de 1 Mai aduce temperaturi de aproape 30 de grade în aproape toată țara, iar meteorologii nu au vești bune pentru perioada următoare, întrucât se anunță căldură toridă și secetă prelungită în vara anului 2018.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat pentru Agerpres, că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară, iar zonele cel mai afectate de secetă vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei.

"În condiţiile în care scenariile vor indica o diminuare a cantităţilor de precipitaţii mai ales în lunile de vară, în medie cu 15-20%, aşa cum arată scenariile climatice viitoare, este posibil ca în acele zone pe care astăzi le cunoaştem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă, respectiv sudul, sud-estul, estul şi vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei este posibil să înregistreze temperaturi mai scăzute, iar lunile de vară să fie din ce în ce mai călduroase în viitor şi din ce în ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel puţin pentru agricultură — pentru că primul impact de creştere a temperaturii aerului sau reducerea precipitaţiilor în lunile de vară, considerate luni critice — să determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce înseamnă schimbarea climei în viitor", a arătat Elena Mateescu, citată de Agerpres.

De asemenea, ea a precizat că se vor semnala și fenomene meteorologice extreme: "Vorbim de mai multă energie în sistem, care, coroborată cu o cantitate mai mare de vapori de apă, determină implicit o intensificare a acestor fenomene. Şi aceasta fie că vorbim de caniculă în perioada de vară, fie că vorbim despre perioade cu precipitaţii abundente pe secvenţe scurte din timp, care pot genera la nivel local viituri rapide după perioade foarte călduroase.", a precizat şefa ANM.

Previziuni sumbre despre Al Treilea Război Mondial: ”Va eradica rasa umană de pe glob!” Când este estimat să înceapă un ... Regizor de legendă din România, în stare gravă la spital! Lucian Pintilie se află la Terapie Intensivă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x