Antena Căutare

Primul astronaut care a zburat liber în spaţiu, fără a fi conectat la naveta spaţială, a murit la vârsta de 80 de ani. A petrecut peste 300 de ore în Cosmos

Bruce McCandless, primul astronaut care a zburat în spaţiu fără a fi conectat la naveta spaţială, a murit la vârsta de 80 de ani, potrivit unui anunţ NASA.

Bruce McCandless, primul astronaut care a zburat în spaţiu fără a fi conectat la naveta spaţială, a murit la vârsta de 80 de ani, potrivit unui anunţ NASA.

McCandless a murit joi, în casa lui din California. NASA nu a oferit detalii legate de cauza decesului. Zborul lui Bruce McCandless din 1984, purtând un jet pack, a fost imortalizat într-o fotografie „uimitoare”, după cum a descris-o la acel moment New York Times. El s-a deplasat 100 de metri faţă de naveta spaţială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Poate că ar fost un pas mic pentru Neil, însă a fost un mare salt pentru mine”, a glumit el, făcând referire la faimoasa afirmaţie pe care Armstrong a făcut-o când a păşit pe Lună.

Bruce McCandless s-a alăturat echipei NASA în 1966 şi a fost comunicator al centrului de control al misiunii lui Armstrong din 1969.

El a fost cel mai tânăr dintre cei 19 astronauţi selectaţi de agenţia spaţială pentru a se alătura programului. Avea atunci 28 de ani şi fusese căpitan în Marina americană.

McCandless a fost implicat în dezvoltarea jet pack-urilor, care îi permiteau să zboare singur, şi a testat, împreună cu Robert Stewart, colonel de armată, jet pack-ul cunoscut drept Manned Maneuvering Unit (MMU).

El a participat la o a doua misiune în spaţiu în 1990, când a ajutat la instalarea telescopului Hubble. În total, a petrecut 312 ore în spaţiu, dintre care patru zburând cu MMU.

Cod galben de ninsori şi vânt puternic în zona de munte din opt judeţe! care sunt zonele afectate din țară... Anunț de ultimă oră al Casei Regale. Ce se va întâmpla la Sâvârșin de Crăciun și Anul Nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x