Antena Căutare

Probleme cu cardurile bancare în toată Europa. Milioane de oameni nu și-au putut plăti cumpărăturile cu cardurile

O avarie tehnică a unuia dintre cei mai mari operatori de carduri bancare din lume a pus ieri pe jar milioane de utilizatori din toată Europa, inclusiv din România.

O avarie tehnică a unuia dintre cei mai mari operatori de carduri bancare din lume a pus ieri pe jar milioane de utilizatori din toată Europa, inclusiv din România.

Unul dintre cei doi giganti financiari care controleaza piata cardurilor bancare a recunoscut problema din sistem.

La magazine şi staţii de benzină sau la intrarea pe autostrăzile cu plată s-au format cozi lungi după ce oamenii au constatat că nu-şi puteau folosi cardurile VISA. Iar mulţi dintre ei, obişnuiţi deja cu plata electronică, nici nu mai aveau în buzunare bani lichizi. Problemele s-au înregistrat în Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Italia, dar şi în România.

UPDATE 9.00. Reţeaua de carduri Visa funcţionează normal, a anunţat compania, precizând că problemele care au afectat vineri utilizatorii din Europa au fost ”rezultatul unei defecţiuni de hardware”, relatează Reuters.

"Nu avem niciun motiv să credem că acest lucru a fost asociat cu orice acces neautorizat sau eveniment rău intenţionat", a precizat compania într-o declaraţie.

Reţeaua de plată cu carduri Visa a picat în Europa, vineri, multe tranzacţii fiind nereuşite sau chiar respinse. Mulţi clienţi Visa din Europa s-au plâns pe Twitter că plăţile nu le sunt acceptate în magazine sau benzinării. Într-un comunicat, Visa preciza vineri: ”În prezent are loc o întrerupere a serviciilor. Acest incident împiedică unele tranzacţii din Europa”.

O italiancă a murit, lăsându-i fiicei nou-născute cadouri până la 18 ani. ”Le deschizi și te gândești la mami, da?”... Prima zi fierbinte dintr-o vară de foc. Temperatura s-a apropiat de recordul ultimilor 60 de ani. PROGNOZA VERII: cum va...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x