Antena Căutare

Probleme după nici o lună de la începerea noului an școlar! Mii de şcoli din toată țara ar putea fi închise

Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri, începând de astăzi. Motivul: nu au autorizaţie de securitate de incendiu, iar termenul pentru obţinerea documentului a expirat.

Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri. Motivul: nu au autorizaţie de securitate de incendiu, iar termenul pentru obţinerea documentului a expirat.

Închiderea este cel mai negru scenariu, dar până acolo se vor aplica amenzi care pot ajunge la 100 de mii de lei. În Bucureşti, doar câteva şcoli au reuşit să obţină autorizaţia.

La unităţile de învăţămnt situaţia pare să fie cea mai gravă, dintre cele 1066 de clădiri deţinute de școlile de stat și de cele private doar 44 au obținut autorizaţia.

În cele mai multe cazuri, pompierii nu emit autoriţaţia dacă nu există sisteme automatizate pentru detectarea sau stingerea unui incendiu, căi de evacuare iluminate şi uşi rezistente la foc. În toata ţara urmează controale. Se pot aplica amenzi de până la 100 de mii de lei. Iar în cazurile grave, se suspendă activitatea.

Urmăriți un material realizat de reporterii de la Observator!

Nativii din zodia Berbec vor face impresie bună. Horoscopul zilei, 03 octombrie... Mama românului rănit în atacul din Las Vegas: ”Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x