- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Brașovul este zonă turistică, motiv pentru care investițiile în constructii și terenuri au luat avânt tot mai mare, atât la nivelul orașul, cât și în ceea ce privește zonele limitrofe. Unele dintre ele au devenit chiar cartiere rezidențiale de case de locuit sau de case de vacanță.
Cât privește terenurile de vânzare în Brașov și în imprejurimi, trebuie să te orietezi în funcție de necesitățile tale. Să fie intravilan, să aibă utilități, precum canalizare și curent în zonă sau extravilan, pe câmp, dar mult mai ieftin decât primul.
Una peste alta, trebuie să fii atent la unele aspecte dacă intenționezi să investești într-un teren în Brașov.
Prețuri mari
Zona este scumpă, iar acest lucru se vede în prețul pe metro pătrat cu care se vând terenurile din localitățile de pe lângă oraș, care sunt extrem de aproape, la mai puțin de 10 kilometri, precum Sânpetru sau Stupini care nu mai e de multă vreme o localitate propriu zisă din județ, ci a devenit parte a Brașovului, ca un cartier rezidențial. Avantajul este dat de faptul că găsești aici prețuri mai mici. Dezavantajul vine din lipsa canalizării. Un mp de teren se vinde în zonă și cu până la 75 de euro, în zone precum Bartolomeu Nord.
Stupini, cartier al Brașovului. Problema canalizării și a apei potabile
Cartierul Stupini se află în aval de stația de epurare, astfel că este o zonă fără sisteme de canalizare. Construcțiile noi, care s-au ridicat în număr mare în ultimul timp, sunt prevăzute cu bazine vidanjabile. În cartier nu există încă un sistem centralizat de distribuție a apei potabile.
Astfel, dacă alegi să cumperi un teren de vânzare în Stupini, Brașov, îți asumi din start lipsa canalizării și construcția unei fose, în cazul în care intenționezi să ridici un imobil.
Un teren intravilan, de 512 mp, cu marele avantaj că se află poziționat cu ieșire la asalt, se vinde cu 27.000 de euro.
Aglomerația de pe principalele artere din județ
Brașovul este populat de locuitori și tranzitat de turiști pe tot parcursul anului. Nu există perioadă mai puțin aglomerată, astfel că drumurile principale care duc spre oraș sau spre localitățile din zonă vor fi mereu pline. Este important să ții cont și de acest aspect dacă vrei să cumperi un teren pentru că poate deveni o problemă.