Antena Căutare

Program metrou de Paște 2021. Cum vor merge trenurile în perioada 30 aprilie - 3 mai

Metroul din București își va adapata programul pentru zilele de sărbătoare, anunţă Metrorex, care prezintă circulația pentru perioada 30 aprilie - 3 mai.

Programul metroului de Paște 2021. Galerie
Metrou București | Hepta

În zilele de 30 aprilie, 1, 2 și 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, pe toate magistralele.

În noaptea de Înviere, 1 spre 2 mai, trenurile de metrou vor circula între orele 23.00 – 1.00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1.00 până la ora 5.00, la un interval de 20 minute.

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Paștele, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi ridicate restricțiile de circulație astfel încât oamenii să poată merge la slujba de Înviere, potrivit news.ro.

Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Paște

Paștele din 2021 va fi unul bun și asta pentru că restricțiile impuse cetățenilor sunt mult mai puține. Relaxarea măsurilor vine la pachet şi cu un program prelungit al centrelor comerciale de vineri până duminică. Ce restricții s-au ridicat și ce măsuri mai trebuie respectate.

Paștele din 2021 se anunță cu măsuri de relaxare. Circulația persoanelor va fi permisă în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00.

Citește și: Vremea. Temperaturi de până la 30 de grade de Paște. Unde va fi cel mai cald și ce ne așteaptă în perioada imediat următoare

O veste bună vine și pentru București. În Capitala României rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a scăzut sub 3,5, astfel că de marţi, 27.042021, circulaţia va fi permisă până la ora 22:00, iar magazinele vor funcționa până la 21:00.

Se menţine decizia luată în urmă cu două zile referitoare la programul în noaptea de Înviere: ”Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, declară prefectul Capitalei, Alin Stoica.

În noaptea de Înviere oamenii vor circula fără declaraţie. Declaraţia pe propria răspundere nu va fi necesară nici de Ramadan, sărbătoarea creştinilor musulmani care va fi peste două săptămâni. Inclusiv Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat în urmă cu două săptămâni că nu vor exista restricţii suplimentare în noaptea de Înviere.

Citește și: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat când şi cum revin elevii la cursuri, după vacanța de o lună de zile

Pentru cei care participă la slujba de Înviere, trebuie respectată distanţarea socială, trebuie purtată masca sanitară. Oamenii bisericii vor veni în ajutorul credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. Mai mult, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor, notează observator.

Vezi mai multe detalii: Ce restricţii sunt în vigoare de Paşte, în 2021. Ce reguli trebuie să respecte persoanele care merg la slujba de Înviere

Tradiții și superstiții în Joia Mare. Ce e bine să facem... Angajările făcute în luna aprilie prin platforma de recrutare eJobs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x