Antena Căutare

Proteste cu ligheane în faţa Primăriei Bucureşti! Lipsa apei calde și a căldurii le-a întins la maximum nervii

"Apă caldă şi căldură, nu program ca-n dictatură!" Este strigătul de revoltă care s-a auzit azi în faţa Primăriei Bucureşti, unde zeci de oameni au dus ligheane şi ibrice, în semn de protest. Supăraţi că primesc apă caldă şi căldură cu porţia, ca în comunism, protestatarii cer investiţii în sistemul de termoficare. Reparaţiile ar putea dura şi un deceniu, le răspund oficialii.

Cu ligheane şi cu oale în mâini - simboluri ale unor vremuri când apa se încălzea doar la ibric - zeci de bucureşteni au cerut, în faţa Primăriei, căldură şi apă caldă. Unii se plâng că, de mai bine de o lună, îndură frigul în case.

Avariile majore care apar zilnic în sistemul de termoficare le dau oamenilor emoţii de câte ori deschid robinetul.

După falimentul RADET, Termoenergetica distribuie acum agent termic. Însă prin aceleaşi conducte ruginite care cedează rând pe rând. Înlocuirea lor ar putea dura şi un deceniu.

Reţeaua de termoficare din Bucureşti are o lungime totală de patru mii de kilometri. 80% din conducte sunt mai vechi de 25 de ani şi ar fi trebuit schimbate în urmă cu un deceniu. La începutul anului, Primăria Capitalei promitea să înlocuiască 63 de km de conducte magistrale. Până acum s-au făcut doar 20.

Interviu cutremurător cu eroul veteran, de 101 ani, lăsat cu mâna întinsă la parada de 1 Decembrie: "Mă evitau. Dar... Cutremur puternic în România, în noaptea de joi spre vineri! Ce magnitudine a avut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x