Angajatii sunt furiosi ca Ministerul Economiei a refuzat transformarea datoriilor societatii in actiuni si, in plus, a schimbat strategia de privatizare a combinatului.
Liderii de sindicat au fost acuzati ca nu reprezinta interesele angajatilor care, de peste doua luni, nu si-au mai luat banii. Demisia in bloc a conducerii companiei a sporit nemultumirile.
Constantin Roibu, director general la Oltchim de 21 de ani, a decis sa-si dea demisia, alaturi de alti 16 lideri. Asta dupa ce seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a conditionat asigurarea capitalului de lucru si a salariilor angajatilor de plecarea managementului de la conducerea companiei. Angajatii se tem acum ca Oltchim va fi lichidata si vanduta pe nimic.
De la guvern, premierul a transmis un mesaj angajatilor dar si ministrului Economiei.
"Vreau sa cred ca oamenii inteleg ca nu trebuie sa speriem investitorii acum. Domnul ministru Chitoiu, stiti, raspundeti - capul, viata si tot - de succesul operatiunii de privatizare de la Oltchim."
Angajatii spun ca vor protesta zilnic, pana la privatizarea companiei, anuntata pentru 18 septembrie. In prezent, combinatul mai are 3.400 de angajati si datorii in valoare de peste un miliard de lei.
Cu banii scosi din vanzarea Cazinoului, Radu Mazare face teleschi nautic!... Companiile de asigurari lanseaza polite diferentiate pentru soferi...