Antena Căutare

Ce urmează după ridicarea stării de urgență. Raed Arafat, apel către români: ”Trebuie să învețe să conviețuiască cu coronavirusul, să respecte măsuri de prevenție!”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că românii trebuie să învețe să supraviețuiască cu noul coronavirus, astfel că unele dintre măsurile impuse de autorități ar trebui să fie respectate pe termen lung. 

Ce urmează după ridicarea stării de urgență. Raed Arafat, apel către români: ”Trebuie să învețe să conviețuiască cu coronavirusul, să respecte anumite măsuri de prevenție!”

Potrivit acestuia, odată cu ridicarea stării de urgență, românii trebuie să respecte anumite măsuri de prevenție, în încercarea de a învăța să conviețuiască cu noul coronavirus. Ba mai mult, el a afirmat că o explozie a cazurilor ar putea să aibă loc în toamnă.

Majoritatea cazurilor sunt uşoare, asimptomatice, care nu au necesitat tratamente deosebite. Încă nu avem un tratament care tratează coronavirus. La diagnostic e testul obligatoriu pentru confirmare şi computer tomograful, care să pună diagnosticul că pacientul are plămânii infectaţi cu COVID-19. Testele rapide bazate pe anticorpi nu sunt de ajutor. Aportul populaţiei ar însemna ca aceste cazuri să nu ajungă la medici. Rugămintea mea către toţi e să nu ia în considerare toate dezbaterile care spun că nu mai trebuie să luăm măsuri, că am trecut de vârf.

Populaţia trebuie să înţeleagă că măsurile de izolare, de protecţie, de igienă, trebuie să continue o perioadă. În zonele publice să poarte protecţie, să nu primească musafiri, să nu meargă în vizită. Să nu meargă la rude bătrâne. Nu putem să venim să speculăm că acum e mai bine.

Pot lua românii lumină de la Biserică în noaptea de Înviere? Ministrul Vela modifică acordul făcut cu BOR

Articolul continuă după reclamă

La momentul potrivit se va veni cu o relaxare. Acum va fi sărbătoare şi peste 7-14 zile o să culegem bolnavi, o să avem decedaţi. Spitalele nu au ce face, dar populaţia poate preveni acest lucru. Până la găsirea unui vaccin, măsurile de prevenire, adică igiena, masca, măsurile de distanţare, toate aceste măsuri sunt necesare până ştim mersul acestui virus şi dacă va avea un nou puseu.

Noi trecem la fază de convieţuire cu virusul care nu dispare, cel puţin la acest moment asta vedem. Dacă am fi avut vaccin, era mai simplă treaba. După măsurile de relaxare vor fi luate măsurile de convieţuire. Personalului medical îi urez multă putere şi mult success, îmi pare rău că vor fi sărbători grele pentru ei, că vor fi la muncă. Populaţiei doresc şi mesajul cle mai important staţi acasă, rămâneţi cu familia acasă“, a afirmat Raed Arafat, potrivit Adevărul.ro.

Care este soluția optimă: tratament sau vaccin împotriva COVID-19? Exlicația lui Raed Arafat: "Crește imunitatea și limitează răspândirea"

Câte cazuri de coronavirus există în România

Până pe 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), informează Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 362 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 337 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Înghesuială pentru alimente în județul Sălaj. Primarul a împărțit cartofi și pâine localnicilor care nu respectau măsurile de prevenție-VIDEO

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.353 de persoane. Alte 67.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 74.827 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 445 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.923 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 401 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Care este soluția optimă: tratament sau vaccin împotriva COVID-19? Exlicația lui Raed Arafat: "Crește imunitatea și... Cum vopsești ouăle de Paște, astfel încât culoarea să iasă perfectă. Tradiția din Joia Mare respectată de toate gospodin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x