Căutare Live

Raed Arafat, declarații despre pacientul asimptomatic din Galaţi mort de COVID-19: "Nu e primul! Respectați recomandările medicilor!”

Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre cazul bărbatului asimptomatic care s-a stins din viață după ce a refuzat internarea. 

Astfel, în cadrul unui interviu la Antena 3, Raed Arafat a declarat că acesta nu e singurul caz, iar persoanele care refuză internarea se expun unui risc uriaș.

"Este o situație despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la București semnalate de SMURD București într-o perioadă scurtă cel puțin trei cazuri, din care unul a ajuns în stare critică , la o săptămână după ce a refuzat internarea în spital. Un altul a solicitat intervenția SMURD și era deja în stop cardiac.

Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă în următoarele 30 de zile

Bineînțeles, asta nu se întâmplă la toți, ci la 1% din acești pacienți. Când spunem că pacientul avea tuse seacă înseamnă că nu era chiar asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că nu ai nimic. La câte dezbateri au avut loc și la câte păreri neavizate au fost expuse populației, populația nu mai înțelege decât că dacă sunt pe picioare și sunt bine înseamnă că pot pleca acasă. Dar nu ia în considerare că această boală poate să se agraveze foarte rapid.

O persoană care este cu simptomatologie ușoară sau chiar asimptomatică, poate să înceapă să aibă simptomatologie și poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă chiar la intrare în comă și deces. Eu nu știam de cazul din Galați, dar din ce spuneți e exact ce s-a întâmplat și cu studenta din Timișoara, acum câteva luni, care a rămas acasă singură și a fost găsită decedată", a declarat secretarul de stat, potrivit sursei citate.

Tătaru, declarație de ultim moment despre legea carantinei! Ce ar urma să se întâmple. „Protejăm și familia”

Raed Arafat a reamintit, de asemenea, că oamenii ar trebui să respecte recomandările medicilor și să lase la o parte toate așa-zisele "recomandări" neavizate date de unii și alții. "Covid-19 e un virus care poate ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care să evolueze rapid și chiar să ucidă. Cazurile pe care le cunoaștem sunt o dovadă în acest sens", a subliniat Arafat.

Bărbatul mort după ce a refuzat internarea avea 45 de ani

Un bărbat de 45 de ani, din Galați, cu obezitate de gradul 3 și testat pozitiv pentru coronavirus, a murit la câteva ore după ce a refuzat internarea în spital. Bărbatul se prezentase marți la spital, însă a refuzat internarea susţinând că se simte bine.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... VIDEO | Camera ascunsă: Toaletele din Vama Veche, focare de infecţie. Containerele în care intră oamenii sunt într-o miz...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri