Antena Căutare

Raed Arafat vrea sa readuca medicii romani in tara. Vezi ce proiect legislativ propune Ministerul Sanatatii!

O simpla schimbare legislativa ar putea sa aduca in tara medicii romani care au facut performanta in strainatate. Acum, specialisti recunoscuti la nivel international nu pot profesa in Romania daca nu fac, din nou, rezidentiatul. Pana la schimbarea legii, ministrul Sanatatii a venit cu o solutie pentru chirurgia cardiovasculara. Specialisti italieni vor veni in Romania sa-i pregateasca pe doctorii nostri si vor opera copiii care sufera de malformatii cardiace.

Anual, in Romania, se nasc peste doua mii de copii cu malformatii cardiace. Doar cateva sute dintre ei pot fi operati in tara. Restul sunt trimisi la spitalele din afara, unde statul roman plateste intre 50 de mii si 80 de mii de euro pentru o interventie. Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe situatia, asa ca a apelat la ajutorul specialistilor de la Clinica San Donato din Italia.

In Romania, medicii vor fi instruiti in patru mari centre din tara, la Bucuresti, Iasi, Targu Mures si Cluj, care la randul vor fi dotate cu aparatura medicala necesara interventilor pediatrice pe cord. Specialistii italieni au vizitat deja noua sectie de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Marie Curie.

Pentru a atrage medicii romani inapoi in tara, Raed Arafat pregateste un act normativ prin care vor fi recunoscute automat in Romania diplomele specialistilor care au absolvit medicina in SUA, Canada, Israel dar si alte state cu care Romania nu are acorduri de recunoastere a studiilor.

Ministrul a discutat deja cu reprezentantii Guvernului pentru modificarea legislatiei, problema lipsei medicilor fiind una extrem de grava.

foto: Intact Images

Sute de educatori risca sa fie concediati, din cauza ca prescolarii chiulesc de la gradinita... Trei raniti si zece garsoniere afectate, in urma unei explozii intr-un bloc din Bumbesti Jiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x