Răsturnare de situație în cazul dublării alocațiilor copiilor! Creșterea s-ar putea face imediat. Decizie de ultim moment, la Senat

O nouă răsturnare de situație în cazul dublării alocațiilor copiilor.

Conducerea Senatului se va întâlni luni pentru a opri Ordonanța de Urgență ce amână dublarea alocațiilor copiilor până în 2022.

Planul social-democraților, susținut de umaniști și de cei din ALDE și Pro România, este de a obliga Guvernul să respecte legea și să dubleze alocațiile, chiar din această lună.

Potrivit corespondentului Antena 3, conducerea Senatului ar urma să se întâlnească luni, la prânz, pentru a trimite proiectul de ordonanță la comisiile de specialitate, astfel încât să fie modificată.

Robert Cazanciuc, președintele Senatului, a declarat că ar urma să fie eliminat acel articol din Ordonanța de Urgență ce prevede majorarea cu doar 20% a alocațiilor, începând cu data de 1 septembrie, astfel încât dublarea ar urma să intre în vigoare imediat, nu eșalonat, așa cum își dorește Guvernul.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a explicat majorarea Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la începutul lunii august.

Potrivit schemei publicate de Guvern, alocațiile vor crește, până în 2022, după cum urmează: 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap, 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsî între 2 ani şi 18 ani.

Ultimele știri