Antena Căutare

Regele Mihai a transmis un mesaj important către tinerii protestatari: "Timpul României voastre a început"

Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei, instituțiile neputând funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică, afirmă Regele Mihai în mesajul adresat, duminică, cu ocazia Zilei Sfinților Mihai și Gavril.

Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei, instituțiile neputând funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică, afirmă Regele Mihai în mesajul adresat, duminică, cu ocazia Zilei Sfinților Mihai și Gavril.

"Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existentei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Aceeași vârstă o au și cei ce au ieșit în stradă, în aceste zile. Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur. Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un 'mâine' ", spune Regele Mihai.

Potrivit acestuia, a avea legi bune reprezintă un "lucru însemnat", însă fundamental este ca oamenii să creadă în acestea.

"Să îi faci pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo. Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei noastre. Instituțiile nu pot funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică", susține Regele Mihai.

Articolul continuă după reclamă

Majestatea Sa spune că legislația cea mai avansată și atitudinea civică nu sunt, "din păcate", suficiente pentru a obține și garanta o viață instituțională solidă.

"Sunt sigur că tânăra generație va ști să găsească, în România ei, justa măsură între atitudinea civică și instituțiile Statului. Prin unica ei raportare la națiune, Coroana rămâne fântâna mândriei, a încrederii și a iubirii. Ea ocrotește și întruchipează ființa națională. Ea este o punte de legătură între comunități, între credințe, între cetățean și aproapele lui. Coroana Română împlinește peste câteva luni 150 de ani. Ea a continuat să existe, timp de un secol și jumătate, în ciuda unor nelegiuri și greutăți de neimaginat. Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trăit personal. Toate acestea mă îndreptățesc să spun tinerilor noștri: Timpul României voastre a început!", subliniază Regele Mihai.

Citeşte şi:

Mesajul Patriarhului Daniel pentru toţi tinerii din România, ca urmare a protestelor de amploare: "Ne cerem iertare dacă..."

Răspunsul oficial despre situaţia Mariei Ion, femeia de serviciu care a murit în clubul Colectiv! Nu avea contract de muncă

A treia zi de proteste în ţară! "N-am ieşit în stradă să dăm jos Guvernul, am ieşit să schimbăm sistemul"

De ce mor atâtea victime în doar 24 de ore, exact la o săptămână după tragedia din Colectiv?! Iată explicaţiile medicilo... Ayberck Manci, studentul turc, s-a stins după opt zile de agonie, la Spitalul Floreasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x