Antena Căutare

S-a terminat! Românii care trimit bani în țară, lovitură uriașă! Ce schimbare anunță autoritățile

Mai mule bătăi de cap pentru românii care trimit bani în țară! Autoritățile anunță măsuri drastice! 

Mai mule bătăi de cap pentru românii care trimit bani în țară! Autoritățile anunță măsuri drastice!

Orice român care transferă mai mult de 2000 de euro ar putea fi luat la întrebări. O nouă lege prevede ca astfel de transferuri să fie anunţate şi Oficiului de Combatere a Spălării Banilor.

Astfel, autorităţile pot face verificări suplimentare, pentru a vedea dacă sumele au fost obţinute legal. Aceiaşi oficiali trebuie să fie informaţi şi când românii cumpără sau vând bunuri mai scumpe de 10 mii de euro. Cei din Diaspora se simt direct vizaţi de schimbări.

S-a terminat! Românii care trimit bani în țară, lovitură uriașă! Ce schimbare anunță autoritățile

Cine transferă sume mai mari de 2.000 de euro are şi obligaţia de a declara sursa banilor. Informaţiile vor ajunge, atât prin intermediul instituţiilor bancare, cât şi a avocaţilor, notarilor sau dezvoltatorilor direct la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor.

De asemenea, Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie să primească date şi despre tranzacţiile mai mari de 10.000 de euro. Astfel, un român care îşi cumpără o casă ar putea fi pus să justifice provenienta banilor.

Firmele şi instituţiile financiare care nu se supun regulilor pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri. Anul trecut au fost raportate 12.000 de tranzacţii suspecte. În jur de 1.500 au fost înaintate organelor de justiţie.

Telefonul la volan te poate lăsa fără permis... Românii, în minivacanța de Sfânta Maria! Angajații de la stat vor sta acasă joi și vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x