Renovarea castelului Haller a reînviat satul Ogra. Castelul din judeţul Mureş a transformat un sat într-o atracţie turistică

Un sat întreg a renăscut din ruinele unui castel! Transformat în pensiune, castelul păstrează eleganţa secolelor trecute. O fostă ruină până acum câţiva ani, Castelul din judeţul Mureş a transformat un sat într-o atracţie turistică. 

Un sat întreg a renăscut din ruinele unui castel! Transformat în pensiune, castelul păstrează eleganţa secolelor trecute. O fostă ruină până acum câţiva ani, Castelul din judeţul Mureş a transformat un sat într-o atracţie turistică.

Ogra este un sat uitat de lume, de care puţini au auzit până acum. Mica localitate aflată la câţiva kilometri de Târgu Mureş a renăscut recent, odată cu un castel idilic refăcut din temelii. Clădirea, veche de patru secole, a fost pe rând reşedinţa unei vechi familii nobiliare, apoi şcoală, internat şi sediu al Miliţiei.

Două surori au cumpărat-o şi, după şapte ani de muncă şi o investiţie de peste un milion de euro, bani europeni, i-au redat frumuseţea de odinioară şi au transformat-o în pensiune. Astăzi, turişti din toată lumea trăiesc la Castelul Haller vacanţe ca o călătorie în trecut.

„Am reuşit să mă simt ca o prinţesă. Mi-am imaginat ca port o rochie, deşi nu-mi plac rochiile.” , a spus un client.

O noapte de cazare costă în jur de 300 de lei. Cu un decor din piatră şi o colecţie impresionantă de vinuri, crama castelului e neschimbată de secole. Meniul restaurantului poartă şi el aromele aristocraţiei de altădată. Pulpa de raţă confiată este preferata turiştilor străini, alături de o garnitură dulce.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri