Antena Căutare

Revelion magic pe Coasta de Azur

Riviera franceza nu este doar o destinatie de vara; cine nu-si doreste sa intampine Anul Nou pe Coasta de Azur, cu specialitati culinare demne de rafinamentul gastronomic francez, distractie si focuri de artificii?

Clima blanda de pe Riviera face ca zilele de decembrie sa fie destul de calde, cu cer senin si doar uneori putina ploaie. Sa faci plimbari, sa vizitezi atractiile turistice si sa admiri frumusete aeisajului este placut, mai ales ca nu mai este aglomeratia din perioada verii. Sunt curajosi care se avanta chiar si sa inoate in mare in aceasta perioada! In Cap d’Antibes, de exemplu, , exista un obicei asemanator celui de Boboteaza: de 1 ianuarie, oamenii se avanta sa inoate in ocean pentru asa-numita “prima baie din an”.

In ziua de Anul Nou, francezii mananca o prajitura festiva numita La Galette des Rois, trebuie neaparat s-o gusti, este absolut delicioasa, cu scortisoara si cu surpriza norocoasa, care nu ete un banut, cum se obisnuieste la noi, ci o boaba de fasole!

Pe toata coasta au loc petreceri, sau poti alege sa te distrezi la bordul unui vas. In cea de-a doua varianta, de la un kilometru de mal poti vedea focurile de artificii care lumineaza toate localitatile de pe Riviera.

Viziteaza Monaco, regatul unde se refugiaza bogatii lumii, cu hoteluri si restaurante luxoase, viata de noapte agitata, cu petreceri pe plaja si la bordul iachturilor.

Nu uita nici de Monte Carlo, cu celebrul Cazino, terasele cu panorama spre Mediterana si gradinile bine ingrijite.

Foarte la moda in ultima vreme este Cap d’Antibes, orasel cu restaurante cochete, in decoruri minunate, mai ales cele din zona portului, a orasului vechi si din Juan le Pins. Sunt sute de cafenele si ceainarii, dar atentie, ceaiul este mult mai scump decat cafeaua! Daca ai ajuns pana aici si tot pasesti intr-un nou an, experimentaza ceva nou: bea un absint la Absinthe Bar La Balade. Misterioasa bautura verde, devenita celebra prin Baudelaire, Van Gogh si alti artisti si scriitori faimosi, a fost interzisa pana in anul 2003, si chiar si acum sunt purine locuri in care o gasesti. Merita 4 euro sa incerci ceva nou! De Catalina Alberti

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage. Singura condiţie este ca tu sau însoţitorul să aibă peste 55 de ani. Dacă nu aveţi peste 55 de ani, se plăteşte o taxă suplimentară de 50 de euro/persoană.

Oferta sejur Coasta de Azur

De la 375 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopti cazare la hotel de 4*, mic dejun si cina, asistenta turistica pe intreaga perioada. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

De rasul lumii! Un fost angajat al Regiei de transport din Constanta a furat un autobuz... Ti se par prea linistiti? Leii isi menajeaza fortele pentru ceva important! Horoscopul zilei de miercuri, 16 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x