Update. Rezultate BAC 2020 pe județe. Notele de la Bacalaureat, afișate pe bacalaureat.edu.ro! Notele, disponibile AICI! Elevii trebuie să știe că ulterior aflării notelor obținute la examen, contestaţiile vor putea fi depuse de pe 30 iunie, la ora 16 și până în 1 iulie, la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 5 iulie.
Știre inițială:
Update. Elevii din toată țara așteaptă rezultatele examenelor de Bacalaureat 2020. Notele vor fi făcute publice pe bacalaureat.edu.ro și la avizierele școlilor, fără nume și prenume, ci doar un un cod unic, pe baza cărora absolvenții de liceu își pot afla media.
Rezultatele la Bac 2020 sunt aşteptate marţi, până în ora 12:00 și vor fi disponibile și pe A1.ro. Vezi notele la Bacalaureat AICI!
*Rezultatele vor fi afișate pe edu.ro pe județe, dar fără numele elevilor
Rezultate BAC 2020, afișate pe edu.ro în sistem anonimizat, fără numele elevilor
Conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, marţi, 30 iunie, până la ora 12.00, vor fi publicate rezultatele elevilor la BAC, obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, anonimizarea fiind o premieră a acestui examen, alături de măsurile speciale determinate de pandemia de COVID-19.
Citește și:
Rezultate Bacalaureat 2020. Notele la BAC, afișate pe Edu.ro
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea
- obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise
CUM SE DEPUN CONTESTAȚIILE DUPĂ AFIȘAREA REZULTATELOR LA BAC 2020
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Citește și:
Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi, dintre care aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 31.800 candidaţi din promoţiile anterioare.
Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.
RATA DE PROMOVABILITATE LA BACALAUREAT ÎN 2019
Anul trecut, rata de promovare a examenului de bacalaureat, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, a fost de 67,2%, iar pentru elevii din promoţia 2019, aceasta a fost 73,7%, devenind după contestaţii 75,5%. De asemenea, după contestaţii numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224.