Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Riscuri majore pentru un cutremur în România: "Un seism precum cel produs în Albania ar aduce un număr mare de morți și răniți!"

New York Times trage un semnal important de alarmă despre consecințele devastatoare ale unui cutremur de proporții în România.

Analiza pornește de la tragedia din Albania, dar menționează și alte țări precum România și Bulgaria, subliniind faptul că nimeni nu este pregătit din punct de vedere al prevenirii și reducerii riscurilor.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, la Antena 3, că analiza făcută de New York Times este una foarte pertinentă.

„În Albania clădiri construite recent s-au prăbușit la cutremurul care a fost acolo. Problema noastră în România este partea de prevenire, noi ne-am pregătit pe partea de răspuns.

Indiferent de pregătirea pe care o realizăm din punctul de vedere al dotării serviciilor de intervenție și al pregătirii populației, singura soluție pentru reducerea riscului și pentru prevenirea unui număr mare de decedați și răniți rămâne intervenția din timp asupra clădirilor cu probleme și consolidarea lor, sau chiar demolarea și reconstruirea lor, acolo unde este cazul”, susține Raed Arafat.

Recomandari