- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, marţi dimineaţă, în cea mai mare parte a ţării. Pe unele artere naţionale traficul a fost îngreunat după ce mai multe autovehicule au derapat, iar în unele judeţe mai sunt drumuri cu circulaţie îngreunată din cauza inundaţiilor. De asemenea, unsprezece trenuri din sudul ţării au fost anulate. Marţi, sunt în vigoare două avertizări cod galben de ninsori, polei şi intensificări ale vântului.
Potrivit Infotrafic, primul accident a avut loc în judeţul Caraş-Severin, pe DN 57 B, la kilometrul 39, în apropierea localităţii Bozovici, iar al doilea pe DN 6, la kilometrul 426, între localităţile Teregova şi Armeniş.
”În niciunul dintre cele două evenimente nu au rezultat victime şi se estimează reluarea circulaţiei în condiţii normale în jurul orei 10:00”, anunţă Infotrafic.
Cele două tiruri au derapat ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu zăpadă.
De asemenea, din aceeaşi cauză, s-a produs un eveniment similar pe DN 7, în apropierea localităţii Tălmaciu, judeţul Sibiu, în care un tir a derapat într-o curbă la kilometrul 253, pe sensul de mers Sibiu - Râmnicu Vâlcea.
Totodată, pe Centura Bucureşti, în localitatea Pantelimon, a avut loc un accident rutier, în care un autoturism care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă, a derapat şi a intrat într-o dubă care circula regulamentar.
”În urma impactului au rezultat 2 persoane rănite. În acest moment traficul este oprit pe ambele sensuri de mers, în vederea acordării de îngrijiri medicale victimelor şi efectuării cercetării locului faptei”, mai anunţă Infotrafic.
Potrivit sursei citate, nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea de sud a ţării, aflată sub incidenţa unui cod galben de ninsori, precipitaţii mixte, vânt şi polei.
”Recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, să circule cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile maşinii, să utilizeze în special frâna de motor, să nu efectueze depăşiri riscante, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să adopte continuu o conduită preventivă la volan”, precizează Infotrafic.
În continuare, din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, se circulă îngreunat în: judeţul Bacău, pe DN 12 B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN 10 Buzău - Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri, în judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 şi pe mai multe drumuri judeţene din Alba, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita şi Vrancea.
Din cauza vântului puternic, începând din această dimineaţă, de la ora 05:00, a fost închisă bara Sulina.
CFR Călători a anulat şi astăzi 11 trenuri, din cauza vremii
CFR Călători menţine şi marţi decizia de anulare a unor trenuri din cauza vremii, astfel că 11 garnituri de pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur şi Faurei – Galaţi nu vor circula. În Gara de Nord din Bucureşti câteva trenuri au întârzieri între 5 şi 15 minute.
Astfel, rămân anulate trenurile IR 1581 şi IR 1587 Bucureşti Nord - Constanţa şi IR 1582 şi IR 1588 Constanţa – Bucureşti Nord, R 8002 Constanţa - Bucureşti Obor, R 8003 şi R 8001 Bucureşti Obor – Constanţa, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Feteşti – Bucureşti Obor, R 8212 Constanţa – Faurei şi R 7373 Faurei – Galaţi.
De asemenea, în Gara de Nord din Capitală câteva trenuri au întârzieri între 5 şi 15 minute.
Noi avertizări cod galben de ninsori, polei şi intensificări ale vântului au fost emise luni după-amiază de către Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM) şi vor fi în vigoare până marţi la ora 15.00, respectiv ora 20.00, vizând Capitala şi 18 judeţe din sudul şi vestul ţării.
Prima avertizare cod galben este în vigoare până marţi la ora 20.00.
În acest interval, vor fi perioade cu precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, mai spun meteorologii.
Cea de a doua avertizare cod galben este în vigoare până marţi la ora 15.00.
Conform meteorologilor, în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali începând de luni seară şi până marţi dimineaţă vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Se va forma polei în sudul Olteniei.
Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în general de 10 - 15 centimetri.
În Dobrogea, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 l/mp, şi se va produce polei. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50-55 kilometri la oră, mai mari în zona montană înaltă, dar şi pe litoral, pe parcursul zilei de marţi, mai spun meteorologii.