Antena Căutare

Romania, pe primul loc in Europa in ceea ce priveste consumul de produse de panificatie

Romanii mananca mult si prost, nu renunta nici in ruptul capului la paine, mezeluri, zahar si grasimi, iar pestele este la fel de rar in farfurii ca merele si portocalele. Asa se face ca suntem europenii care consuma cele mai multe produse de panificatie, 200 de kilograme anual, de paisprezece ori mai mult decat britanicii

Desi sfaturile pentru o alimentatie echilibrata vin din toate partile, zaharul, 8 kilograme consumate anual, grasimile, 18 kilograme si miile de calorii, ne guverneaza in continuare mesele.

Peste 3.000 pe zi, dublu decat ar avea nevoie o femeie si cu pana la o mie mai multe decat caloriile necesare unui barbat. Chiar si asa, masa romanului nu s-a schimbat prea mult in ultimul deceniu.

Romanul ramane fidel obiceiurilor alimentare si mai ales consumului de paine. Asa se face ca am ajuns sa consumam, in medie, pe cap de locuitor, 200 de kilograme de paine in fiecare an. Excesul de paine alba, fara fibre, face ca riscul de cancer, in special cancer colorectal sa fie crescut.

In topul preferintelor urmeaza cartofii, cu 98 de kilograme consumate anual si celelalte legume, cu 74. Ce nu ne place deloc este pestele, fiecare dintre noi mananca, in 12 luni, doar 4 kilograme.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, nici fructele nu fac parte din obiceiurile noastre culinare. Consumam 63 de kilograme anual, cel mai putin din Uniunea Europeana.

Aproximativ 1000 de pelerini veniti la moastele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ingrijiri medicale... Avertizare de ceata pentru Bucuresti si 12 judete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x