Antena Căutare

Romania risca proces cu CE din cauza prafului din aer

Romania ar putea avea un proces la Curtea de Justitie a Comisiei Europene (CE), din cauza prafului din aer, care in mai multe zone ale tarii a depasit valorile maxime admise, informeaza Mediafax.

"In Romania, s-a constatat ca limitele privind PM10 sunt depasite in 17 zone. In 2010, Romania a solicitat o derogare pentru 11 dintre aceste 17 zone, iar Comisia a trimis un aviz motivat privitor la cele sase zone care nu intrau sub incidenta cererii de derogare. Dupa analizarea cererii de derogare, Comisia a ajuns la concluzia ca nu se intrunesc conditiile necesare, prin urmare va trimite Romaniei un aviz motivat pentru alte noua zone (din cele 11 pentru care se ceruse derogare, n.r.)"


La cererea Ministerului Mediului si Padurilor, va fi organizata o videoconferinta cu prefectii pentru a stabili masurile care urmeaza sa fie luate. Potrivit CE, Romania are la dispozitie doua luni pentru a trimite un raspuns.

Ce masuri ia Romania

Ministrul Borbely a spus ca planurile care trebuie adoptate de aceste orase nu vor cuprinde "masuri neaparat spectaculoase sau cu bani multi".

"Pot fi prin realizarea de perdele umede de protectie, de exemplu, pentru santierele de constructie, spalarea strazilor, care in Bucuresti si alte orase se trateaza superficial (...), salubrizare adecvata", potrivit lui Borbely.

sursa:Antena3

foto: nrcd.org

Tentativa de sinucidere la statia de metrou Aparatorii Patriei... Parcarea din Piata Universitatii va fi gata in noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x