Antena Căutare

Romania - stat politienesc

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi (foto) declara deunazi la B1 TV: "Noi, procurorii, suntem obligati sa dam toate inregistrarile la dosar, fiindca legea ne obliga pentru a arata si contextul in care se desfasoara toate aceste inregistrari".



"Convorbirile sau comunicarile interceptate si inregistrate care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii sau nu contribuie la identificarea ori localizarea participantilor se arhiveaza la sediul Parchetului, in locuri speciale, in plic sigilat, cu asigurarea confidentialitatii, si pot fi transmise judecatorului sau completului investit cu solutionarea cauzei, la solicitarea acestuia.La solutionarea definitiva a cauzei, acestea vor fi sterse sau, dupa caz, distruse de procuror, incheindu-se in acest sens un proces-verbal",

"... dupa sesizarea instantei, copia suportului care contine inregistrarea convorbirii si copii de pe procesele-verbale se pastreaza la grefa instantei, in locuri speciale, in plic sigilat, la dispozitia exclusiva a judecatorului sau completului investit cu solutionarea cauzei".

Atitudinea procesual-penala a inculpatului, coroborata cu posibilitatea de a influenta numirea unor persoane in functii de conducere ale institutiilor publice si cu posibilitatea de a influenta prin intermediul institutiilor de presa pe care le controleaza in mod direct opinia publica, aspecte care rezulta din actele dosarului, contureaza profilul personal al inculpatului si sunt relevante din perspectiva individualizarii pedepsei, ce se efectueaza potrivit dispozitiilor articolului 72 din Codul Penal".


Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Dan Puric: "Stenogramele tin nu de siguranta, ci de NE-siguranta nationala"... Alti 8.000 de angajati, dati afara de la CFR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x