„România trebuie să se pregătească de marele cutremur”. Gheorghe Mărmureanu, detalii despre un mare seism care ne-ar putea lovi țara

 
+2 click pentru
galerie

Recentele mișcări tectonice înregistrate pe teritoriul României i-au dus pe români cu gândul la posibilitatea producerii unui nou cutremur de proporții pe teritoriul țării noastre.

Una dintre cele mai respectate voci în domeniu este cea a lui Gheorghe Mărmureanu, care a vorbit despre acest aspect foarte important. 

Gheorghe Mărmureanu şi echipa de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului au făcut un calcul, iar următorul mare cutremur ar urma să aibă loc tocmai în anul 2040. 

"Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat ca exista cutremure la 37 - 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a inceput in 1940, a fost acum 37, ar trebui sa fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65, viitorul mare cutremur. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva catre Kiev", a spus Gheorghe Mărmureanu, potrivit Antena Starsfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe