Antena Căutare

Romanii au dat spaga de 300 de milioane de euro medicilor, conform unui studiu al Bancii Mondiale

Cu sanatatea stam prost, orice s-ar intampla in Romania. Fie pentru ca se inchid spitalele, fie ca nu avem echipamente sau medicii nu ne mai elibereaza retete. Romanii merg cu teama la consult si cu buzunarele pline. Un studiu al Bancii Mondiale arata recent ca, intr-un an, romanii au dat 300 de milioane de euro, spaga la medici.



Ministerul Sanatatii se scuza si chiar daca isi asuma studiul, gaseste o explictie halucinanta. Aproape 90% dintre pacienti dau spaga de teama ca nu vor fi bagati in seama.

Tot Banca Mondiala ii acuza pe medici ca prescriu medicamente pentru a creste vanzarile unei companii si nu pentru ca ar fi eficiente. Situatia s-a inrautatit fata de acum doi ani. Atunci, potrivit unui studiu IMAS, doar 7 din 10 romani dadeau spaga. Sumele medii se situeaza intre 20 de lei pentru asistentele medicale si 60 de lei pentru medici.

Doctorii nici macar nu se mai ascund. Se apara insa si sustin ca isi trateaza la fel pacientii, cu sau fara spaga. Cifrele ii sustin. Doar o treime dintre bolnavi recunosc ca au dat bani pentru ca doctorii le-au cerut sa o faca. Studiul IMAS ofera si un profil al pacientului care da spaga.

Are varsta cuprinsa intre 30 si 44 de ani, este rezident in orasele mari sau in Capitala, are studii superioare si statut social inalt.

Citeste si Antena3

Foto: Foto: drpinna.com

UPDATE: Norma de hrana a politistilor, redusa cu 550 lei doar in iunie... Investitie de 13,5 milioane de euro in sistemul privat de sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x