Antena Căutare

Romanii au lasat in urma munti de gunoaie. Sarbatorile, un adevarat chin pentru firmele de salubrizare

Romanii au avut un Craciun imbelsugat. O demonstreaza si gunoaiele pe care le-au lasat in urma lor. Alimente, ambalaje de cadouri sau chiar ambalaje nedesfacute, toate au fost aruncate in pubele in cele trei zile de sarbatoare. Doar in Bucuresti, firmele de salubrizare au adunat in trei zile cat intr-o saptamana.

De Craciun, gunoierii bucuresteni au muncit la foc automat. Pubelele s-au umplut pana la refuz in timp record. In trei zile, angajatii firmelor de salubrizare au adunat peste 12 tone de deseuri menajere, in conditiile in care foarte multi bucuresteni nu au fost in oras. S-a strans gunoi cam cat intr-o saptamana normala.

Cantitatea de deseuri in aceasta perioada, pentru populatia care si-a petrecut sarbatorile acasa, a crescut in procent cu 20%, circa 20% fata de cantitatea medie.

Atat de multa mancare si ambalaje de cadouri au aruncat bucurestenii in cele trei zile de Craciun, incat o masina care colecteaza deseuri a facut si de doua ori mai multe drumuri pe zi la groapa de gunoi.

In Romania, doua milioane de tone de mancare ajung in cosul de gunoi. Doar in Capitala, risipa alimentelor este de 30.000 de tone lunar.

foto: Intact Images

La Predeal s-a dat startul sezonului de schi. Statiunea este plina de turisti... Specialistii ne recomanda sa economisim in moneda nationala. Pariul pe euro, mult prea riscant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x