Antena Căutare

EXPERIMENT! Românii nu cunosc noțiunea de "date personale"! Își dau numele, numărul de telefon și CNP-ul oricui întreabă!

Numele, numărul de telefon şi chiar CNP-ul sunt date pe care românii le oferă oricui întreabă. Reporterii Observator au făcut un experiment.

Numele, numărul de telefon şi chiar CNP-ul sunt date pe care românii le oferă oricui întreabă. Reporterii Observator au făcut un experiment.

Un sondaj cu câteva întrebări simple, printre care şi datele personale ale fiecărui intervievat. Surprinzător, nimeni nu a întrebat de scopul sondajului sau de ce ar fi necesar să-şi ofere datele personale unui străin.

Cât Răzvan îşi caută buletinul prin portofel, reporterul Observator a făcut rost de o grămadă de informaţii personale. Codul numeric personal este cireaşa de pe tort, dacă în locul reporterului ar fi cineva rău-intenţionat.

Răzvan nu ne-a cerut o legitimaţie şi nici nu a întrebat ce vom face cu datele lui. Şi nu e singurul.

Iar cu datele pe care ni le-au oferit tinerii pe stradă, se pot face multe lucruri.

În anul 2015, plângerile la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal au crescut alarmat. Iar ca element de noutate, a apărut expunerea datelor personale în mediul virtual.

S-a aprins infernul și a rămas doar scrumul... Anchetatorii au reconstruit, minut cu minut, filmul tragediei din Colecti... Avertizare meteo! Cod galben de ceață în 22 de județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x