Căutare Live

Românii își vor putea amâna plata ratelor până la nouă luni. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Finanțelor

Românii își vor putea amâna plata ratelor la bănci timp de nouă luni de zile, potrivit ministrului Florin Cîțu. Ca să beneficieze de această măsură, ei trebuie să facă o solicitate la bancă.

Românii își vor putea amâna plata ratelor până la nouă luni. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Finanțelor

Românii își vor putea amâna plata ratelor la bănci timp de nouă luni de zile, potrivit ministrului Florin Cîțu. Ca să beneficieze de această măsură, ei trebuie să facă o solicitate la bancă.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, într-o declarație video, că sistemul bancar a fost de acord cu o propunere a sa ca românii să poată să beneficieze de amânarea plății ratelor pentru o perioadă de cel mult 9 luni de zile. O decizie finală urmează să se ia în ședința de Guvern prin ordonanță de urgență.

Încă o persoană și-a pierdut viața din cauza coronavirusului. Bilanţul morţilor ajunge la 13 în România

„Solutia pe care am propus-o BNR si sistemului bancar (...) nu stim exact cat o sa dureze aceasta perioada si atunci am zis ca cei care doresc sa aiba ratele amanate la banca o pot face 9 luni de zile. Este un termen discutat cu Banca Nationala si cu sistemul bancar. Sistemul bancar este de acord. Vom vedea daca va fi propunerea finala, daca asa va ramane ordonanta de urgenta. Am discutat cine sa aiba acces la amanare, propunerea mea a fost sa nu discriminam, sa aiba acces toti romanii care vor (...) Vor fi atât persoanele fizice cât și juridice care pot avea acces (...) Sper să fie gata ordonanța de urgență pentru ședința de guvern de mâine, mai sunt câteva detalii tehnice. Vom vedea dacă asta este propunerea care rămâne, Banca Națională are lichiditate pentru perioada de 9 luni, sistemul bancar a răspuns pozitiv”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

O tânără a fugit din centrul de carantină ca să se întâlnească cu iubitul ei: ”N-am nimic, am făcut teste!”

Autoritățile pregătesc o rectificare bugetară

De asemenea, ministrul Finanțelor Publice a declarat că autoritățile pregătesc o rectificare bugetară care ar putea fi aprobată de Guvern săptămâna viitoare, principalele resurse urmând să fie direcţionate către Ministerul Sănătăţii.

"Vom face o rectificare bugetară. Sper să fie gata săptămâna viitoare pentru că avem nevoie de resurse pentru Ministerul Sănătăţii în special. Resursele care sunt astăzi la alte ministere trebuie să meargă către Ministerul Sănătăţii", a transmis şeful de la Finanţe într-un mesaj video pe Facebook.

Restricţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei au intrat în vigoare. Cei peste 65 de ani pot ieşi în in... Doi preoți din București, confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Arhiescopia București a intervenit imediat...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri