Antena Căutare

Românii plătesc mai mulți bani la factura de curent din noiembrie. Despre ce taxă este vorba

Se anunță noi scumpiri pentru români începând cu noiembrie 2024. Aceștia vor trebui să plătească o nouă taxă, care se va regăsi pe factura de curent.

Se anunță noi scumpiri pentru români începând din noiembrie 2024 | Shutterstock

Statul va introduce o nouă taxă pentru români. Asociația Furnizorilor de Energie a anunțat că aceasta cheltuială este necesară pentru a contribui la creșterea energiei verzi în România.

Începând cu ultima lună de toamnă din 2024, românii vor avea alte costuri de achitat la factura de energie electrică. Este de menționat că această taxă nu va fi una semnificativă, care să le dea bătăi de cap oamenilor.

Citește și: Povestea impresionantă a jurnalistei Ana Maria Gheorghe, care a ales calea educației deși tradiţia îi cerea să renunţe la şcoală

De asemenea, taxa nu va fi suportată de către clienții care beneficiază de plafonarea prețurilor finale la energie electrică.

Articolul continuă după reclamă

Ce taxă trebuie să achite românii din noiembrie 2024 la factura de curent

În urma deciziei adoptate în aprilie, românii sunt nevoiți să achite și contribuția pentru contractele pentru diferență (CfD). De menționat este faptul că aceasta hotărâre face parte din inițiativă pentru producția în energie regenerabilă.

Citește și: Ce îşi doresc românii de la România? Primele rezultate ale Studiului Naţional făcut de „România mea, România ta, România noastră”

Mai multe detalii despre plafonarea prețurilor la energie electrică și despre negocierile Guverului cu Comisia Europeană se găsesc pe observatornews.ro. Iată ce se va întâmpla din luna martie a anului viitor.

Când începe programul „Rabla pentru sobe”. Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficiente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei! Luni, 28.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x