Antena Căutare

Românii sărbătoresc Rusaliile. Ai auzit de "hora ielelor"? Iată ce NU este bine să faci în aceaste zile

În noaptea de Rusalii nu este bine să dormi sub cerul liber sau să te duci la fântână, deoarece pot să căzi pradă farmecelor acestor făpturi, în caz că le surprinzi dânsul (Horă Ielelor).

În noaptea de Rusalii nu este bine să dormi sub cerul liber sau să te duci la fântână, deoarece pot să căzi pradă farmecelor acestor făpturi, în caz că le surprinzi dânsul (Horă Ielelor).

De asemenea, nu este bine că noaptea să te prindă la răscruci de drumuri, la marginea pădurii, în munți și pe malul apelor, pentru că există șanse mari să surprinzi dânsul Ielelor.

Nu te urcă în pomi, nu te duce în locuri înalte și nu călători departe de casă. Superstițiile spun că cei care fac acest lucru ar trebui să poarte pelin la brâu sau în sân, pentru a se proteja de mânia Ielelor.

Nu te certă cu nimeni, pentru că poți atrage atenția Ielelor asupra ta, ceea ce îți va provocă necaz.

De la Duminică Rusaliilor, timp de nouă săptămâni, nu este bine să culegi plante tămăduitoare.

Rusaliile sunt zâne ale apelor, astfel că nu este bine să înoți sau să te speli.

Alte superstiții și obiceiuri de Rusalii spun că nu este bine să muncești în această perioadă, pentru că zânele se înfurie pe cei ce nu le respectă și nu sărbătoresc această ocazie.

Teama pe care au inspirat-o aceste făpturi în popor a luat formă unor superstiții și obiceiuri de Rusalii ce nu vor fi uitate prea curând de oameni, în special de către cei care locuiesc în mediul rural.

CUTREMUR, cu magnitudinea de 3,6 grade pe Richter, în Vrancea... ULTIMA ORĂ! Cinci români MORȚI într-un accident produs în Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x