Salarii plătite de Guvern! Cum va veni statul în ajutorul companiilor afectate de pandemia de coronavirus, după 15 mai

Întreprinderile româneşti afectate de criza coronavirusului vor fi ajutate de stat, urmând ca o parte din salariile angajaţilor să fie plătite de Guvern, a anunțat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Salarii plătite de Guvern! Cum va veni statul în ajutorul companiilor afectate de pandemia de coronavirus, după 15 mai

„Pentru companiile care vor ieși de sub interdicția de funcționare, după data de 15 mai, vom pune la dispozitie un instrument de măsuri active, adică persoanele care au fost în şomaj tehnic şi îşi reiau activitatea în cadrul firmei îi vom susţine printr-o măsură activă, adică plata unui cunatum din salariu pentru o perioada de timp. Urmează să analizăm situaţiile concrete pentru a putea adopta actul normativ", a spus Ludovic Orban.

Totodată, Guvernul va ajuta firmele ce rămân nedeschise, mai exact va continua să plătească somaj tehnic pentru angajaţi.

Ce se va întâmpla în România, după 15 mai. Sunt patru scenarii! Orban: „Decizia va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus”

„Pentru firmele care vor fi sub măsurile de restricție a activităţii, normal că vom continua plata șomajului tehnic pentru că angajaţii lor nu pot fi angajaţi atâta timp cât firma nu îşi poate relua activitatea”, a precizat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri