Antena Căutare

Luna ianuarie aduce majorări substanțiale. Cine sunt românii care vor încasa mai mulți bani la salariu 

Luna ianuarie aduce vești bune pentru zeci de mii de români, întrucât vor beneficia de salarii și solde majorate. Aceste măsuri se vor aplica angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), adică polițiști, militari ori pesonal civil și sunt conținute de o ordonanță de urgență a Guvernului ce a intrat în vigoare de puțin timp.

Luna ianuarie aduce majorări substanțiale. Cine sunt românii care vor încasa mai mulți bani la salariu 
Luna ianuarie aduce majorări substanțiale. Cine sunt românii care vor încasa mai mulți bani la salariu

Astfel, potrivit avocatnet.ro, începând din luna ianuarie 2020, salariile de bază, soldele de funcție și indemnizațiile de încadrare vor fi majorate cu o treime din diferența dintre veniturile stabilite de Legea nr. 153/2017 pentru anul 2022 și cele obținute în luna decembrie 2019.

De asemenea, Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice stabilește că, în perioada 2019-2022, personalul din MAI, pe lângă alte categorii de bugetari, trebuie să beneficieze de o creștere anuală a salariilor de bază, a soldelor sau a salariilor de funcție ori a indemnizațiilor de încadrare.

Nu în ultimul rând, începând cu această lună, alocația valorică pentru drepturile de hrană va fi actualizată în același mod ca în celelate instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Mai mult de atât, angajații care lucrează în zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbăta și duminica, potrivit Codului muncii, ori în zilele libere e stabilite prin lege vor beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda sau salariul de funcție ori salariul de bază.

Cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și primelor, însă, vor rămâne la același nivel cu cel din luna decembrie 2019, în cazul angajaților care ocupă aceeași funcție ori își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Tată și fiică, reuniți în ceruri! Ce i-a mărturisit Cristina Țopescu părintelui ei, la primul interviu pe care i l-a lua... Elevii se întorc astăzi din vacanţă. Mesajul ministrului Educaţiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x