Antena Căutare

Sărbătoare mare! Românii care poartă numele acestor sfinți sărbătoresc. Cui trebuie să îi urezi, astăzi, "La mulți ani!"

Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox în data de 21 iulie. Originari din Edesa, Siria, au trăit în vremea împăratului Iustin al II-lea (565-578).

Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox în data de 21 iulie. Originari din Edesa, Siria, au trăit în vremea împăratului Iustin al II-lea (565-578).

Cei doi tineri erau prieteni și la întoarcerea dintr-un pelerinaj făcut la Ierusalim s-au călugărit, mergând la Mănăstirea Sfântului Gherasim. S-au retras apoi în pustie, unde au petrecut vreme de douăzeci și nouă de ani în aspre nevoințe ascetice. Au murit la scurtă vreme unul după altul.

Astăzi sunt pomeniți și Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie, viețuitori în obștea monahală de la Mănăstirea Agapia Veche, în județul Neamț.

Canonizarea sfinților din județul Neamț, printre care și a Cuvioșilor Rafael și Partenie de la Agapia Veche, a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în martie 2008.

Sfântul Cuvios Rafael s-a nevoit în așezământul monahal de la Agapia Veche, în secolul al XVI-lea, fiind cinstit ca sfânt încă din secolul al XVII-lea.

Sfântul Partenie a viețuit după modelul pustnicilor: ziua se ruga în singurătate, iar la apusul soarelui gusta puțină pâine și legume fierte, după care toată noaptea rostea rugăciunea lui Iisus, în timp ce împletea la coșuri.

Ministrul Culturii: "Decesul lui Radu Beligan marchează dispariţia unei generaţii a teatrului românesc"... O să fie un an greu, plin de temperaturi record! „Așa ceva nu s-a mai văzut de 136 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x