Sărbătoare mare! Românii care poartă numele acestor sfinți sărbătoresc. Cui trebuie să îi urezi, astăzi, "La mulți ani!"

Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox în data de 21 iulie. Originari din Edesa, Siria, au trăit în vremea împăratului Iustin al II-lea (565-578).

Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox în data de 21 iulie. Originari din Edesa, Siria, au trăit în vremea împăratului Iustin al II-lea (565-578).

Cei doi tineri erau prieteni și la întoarcerea dintr-un pelerinaj făcut la Ierusalim s-au călugărit, mergând la Mănăstirea Sfântului Gherasim. S-au retras apoi în pustie, unde au petrecut vreme de douăzeci și nouă de ani în aspre nevoințe ascetice. Au murit la scurtă vreme unul după altul.

Astăzi sunt pomeniți și Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie, viețuitori în obștea monahală de la Mănăstirea Agapia Veche, în județul Neamț.

Canonizarea sfinților din județul Neamț, printre care și a Cuvioșilor Rafael și Partenie de la Agapia Veche, a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în martie 2008.

Sfântul Cuvios Rafael s-a nevoit în așezământul monahal de la Agapia Veche, în secolul al XVI-lea, fiind cinstit ca sfânt încă din secolul al XVII-lea.

Sfântul Partenie a viețuit după modelul pustnicilor: ziua se ruga în singurătate, iar la apusul soarelui gusta puțină pâine și legume fierte, după care toată noaptea rostea rugăciunea lui Iisus, în timp ce împletea la coșuri.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri