Antena Căutare

„I-a băgat mâna în gât, i-a dat o palmă peste faţă şi a tras-o de păr”. Scandal la o grădiniţă din București! O educatoare, acuzată că a lovit o fetiță - Video

Scandal la o grădiniţă din București! Mama unui copil acuză o educatoare că i-a agresat fetiţa de cinci ani. Aceasta ar fi lovit-o pe copilă peste faţă, în timpul orelor, după cum au spus şi ceilalţi preşcolari.

Scandal la o grădiniţă din București! Mama unui copil acuză o educatoare că i-a agresat fetiţa de cinci ani. Aceasta ar fi lovit-o pe copilă peste faţă, în timpul orelor, după cum au spus şi ceilalţi preşcolari.

Părinţii fetiței lovite de educatoare la o grădiniță din București au depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar, însă, în lipsa unor camere de supraveghere, abuzul va fi greu de dovedit.

„I-a băgat mâna în gât, i-a dat o palmă peste faţă şi a tras-o de păr”, a declarat mama fetiței care a fost lovită de educatoare.

Totul ar fi pornit după ce fetiţa i-ar fi dat accidental cu parfum în ochi fiicei de nici doi ani a cadrului didactic. Însă, educatoarea acuzată neagă totul.

„Când m-am ridicat, cu mâna dreaptă am făcut un gest. «Of, îmi vine să te mânânc!» I-am smuls, unde ea stătea cu gentuţa pe masă, gentuţa şi i-am aruncat-o pe o masă din spatele fetiţei!”, a spus educatoarea.

„Nu, nu am atins această fetiţă!”, a precizat ea.

Însă, câţiva copii care au fost la grădiniţă în ziua respectivă o contrazic pe educatoare.

„A văzut-o pe fetiţă atunci când doamna educatoare a lovit-o cu palma şi a tras-o de păr”, a spus mama unui coleg de-ai fetiței lovite de educatoare.

Mama fetiţei de cinci ani a depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar, iar cercetarea disciplinară a început deja la grădiniţă. Educatoarea trebuie să explice şi de ce şi-a luat copilul de nici doi ani la cursurile de la grupa mijlocie.

„Nu acceptăm niciun fel de comportament disfuncţional. Însă, până nu vom asculta opinia celorlalţi părinţi, opinia celorlalte cadre didactice, nu avem cum să ne erijăm în nişte judecători absoluţi ai acestor cadre didactice”, a declarat Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB.

Camerele de supraveghere ar face lumină în astfel de cazuri, însă mulţi părinţi se opun.

Potrivit legii, camerele de supraveghere pot fi instalate în unitățile de învățământ doar dacă toate cadrele didactice și toți părinții sunt de acord cu acest lucru. În București, nici 10% dintre grădinițele de stat nu au camere de supraveghere instalate în interiorul claselor.

Fenomenul violenţei în şcoli şi grădiniţe este o problemă tot mai gravă în România. Recent, La Constanţa, directoarea şi mai multe angajate ale unei grădinţe private au fost condamnate la închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. Fiica fostului fotbalist Rotariu a primit în primă instanţă patru ani şi patru luni de închisoare pentru că a bătut un băiat de la creşa familiei.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Imagini șocante cu atacul din Delta Dunării! O persoană a ajuns la spital. „Dacă-mi pierdeam ochiul, îmi pierdeam pâinea... Spitalul de Urgenţă din Ploieşti face angajări! Se caută persoane care să comunice cu familiile pacienților. Ce competen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x