Dulciurile cu prea mult zahăr sau chimicale care îi atrag pe copii prin ambalaje colorate ar trebui să conţină avertizări, la fel ca pachetele de ţigări. Marea Britanie se pregătesc deja aceste schimbări. În România legile sunt ţinute la sertare, în Parlament. De câţiva ani, autorităţile amână să adopte semaforul alimentelor. O etichetare diferită a produselor la raft, în funcţie de cât de periculoase sunt pentru sănătate.
Un raport al unui Institut britanic de Politici Publice arată că prea multe dulciuri pentru copii conţin chimicale. Specialiştii recomandă folosirea unor ambalaje care să nu-i mai atragă pe cei mici la rafturile cu produse nesănătoase.
Fructe gratis pentru elevi, interzicerea restaurantelor fast-food în apropierea şcolilor şi o taxă pe zahăr pentru producătorii de sucuri ar putea scădea incidenţa bolilor alimentare în rândul populaţie, sunt doar câteva dintre recomandările pe care cercetătorii le fac autorităţilor britanice.
În România, însă, nicio autoritate nu ia măsuri, deşi avertizările medicilor sunt clare.
Proiectul privind stabilirea conţinutului de acizi graşi din alimente este blocat de câţiva ani în Parlament, iar cel privind introducerea unei accize, în funcţie de conţinutul de zaharuri din băuturile răcoritoare, a fost respins de deputaţi.
Franţa, Belgia, Spania şi Marea Britanie au introdus prin lege semaforul alimentelor.
Culoarea roşie a etichetei avertizează că produsul este periculos pentru sănătate, în timp ce un aliment cu etichetă verde este sănătos. Măsura i-a încurajat pe producători să livreze în magazinele din străinătate alimente mai sănătoase.
În România unul din 10 copii suferă de obezitate, iar jumătate dintre adulţi sunt supraponderali.
Copil în comă, după ce a căzut de a etajul cinci al unui bloc din Constanța. Băiatul era acasă cu mama lui - Video... Româncă, găsită moartă într-o cameră de hotel din Franța. Soțul ei a fost arestat. Procuror: „Este o situație bizară” - ...