- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mai multe schimbări pentru elevii din România sunt dorite de Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației, care a declarat, între altele, că programa școlară ar trebui să fie modificată, eliminând unele materii sau scăzând numărul orelor de curs allocate acestora.
Potrivit ministrului interimar al Educației, programă școlară este extrem de încărcată, iar tinerii din România ar trebui, în schimb, să fie învățați să gândească.
„Eu ce aș vedea, câteva minusuri în învățământul preuniversitar: în primul rând, o programă școlară extrem de încărcată. În viziunea mea, ar trebui să fie o programă școlară mult mai puțin stufoasă și o programă școlară care să-i formeze pe tineri, și să mergem puțin în partea cealaltă și să nu mai avem o informare masivă a tinerilor cu tot felul de noțiuni, să mergem mai mult spre o formare a tinerilor, să-i învățăm să gândească.
Aceasta este una dintre probleme datorită faptului să avem în învățământul gimnazial programe școlare cu aproximativ 40-43 de ore pe săptămână, ceea ce este extrem, extrem de mult. Trebuie să gândim o programă școlară care să-i formeze pe tineri, să eliminăm materiile care practic sunt în plus în momentul de față, sau cel puțin să scădem numărul de ore la materiile respective, și să gândim o programă care să ajute la formarea tânărului”, a spus ministrul interimar, într-un interviu acordat hotnews.ro.
Potrivit lui Daniel Breaz, cu actuala program școlară, tinerii ar urma să uite o mare parte din informațiile primite la orele de curs.
„Dacă avem o programă care să transmită foarte multe informații tinerilor riscăm la un moment dat ca aceștia să aibă un bagaj de cunoștințe extrem de vast, iar unele dintre acestea să fie uitate foarte repede, nemaifiind de actualitate. Eu spun că este extrem de încărcată făcând o comparație cu ceea ce era în urmă cu 30 de ani”, a mai spus el.
Ministrul interimar a mai precizat că el preferă examenele clasice, nu pe cele grilă.
„Nu vom merge pe modificări din punct de vedere al tipului de examen ce va fi dat atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat. Se va merge pe aceleași chestiuni clasice. Sunt, într-adevăr, discuții vis-a-vis de modul în care se desfășoară un anumit examen, că e mai bine, că e mai puțin bine să mergem cu un test grilă. Chiar dacă poate unii dintre elevi la un moment dat ar prefera un test grilă s-ar putea trezi cu foarte multe suprize vis-a-vis de testul respectiv. Nu înseamnă că dacă un examen este conceput a fi de tip grilă ar fi mai simplu decât un examen clasic. Nu sunteți de acord neapărat cu testele grilă.Eu ca și profesor universitar am avut examene unde am utilizat și teste grilă, dar eu prefer examenele clasice. Sunt anumite materii la care trebuie să-i lași elevului să-și arate creativitatea, să se exprime liber, să vedem fiecare ce poate, să vedem modul în care răspunde la o anumită întrebare. La un test grilă te duci destul de tehnic, bifezi niște răspunsuri chiar dacă tu în spatele testului respectiv ai făcut niște rezolvări pe ciornă”, a explicat el.
Despre profesorii cu note sub 5 la titularizare care vor fi primiți în educație, ministrul interimar a declarat: „Când discutăm de aceste note sub 5, riscăm ca, la 9 septembrie, când încep cursurile, să ne trezim că nu avem cine să predea materia respectivă”.
Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului; 21 de elevi au obţinut medii p... Flacăra eternă de la Monumental Eroilor Revoluţiei de la Timişoara a fost stinsă pentru că Primăria nu a achitat o factu...