- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Statul la bloc are atât avantaje, cât și dezavantaje. De asta s-a convins istoricul și scriitorul Daniel Iancu din Deva. Un vecin l-a reclamat pentru faptul că are prea multe cărți în apartament, lucru ce ar putea duce la prăbușirea blocului.
Scriitorul și istoricul Daniel Iancu din Deva a fost reclamat de un vecin la Asociația de proprietari pentru faptul că are prea multe cărți
Acesta nu este scenariul unui film, ci chiar realitatea neobișnuită cu care se confruntă scriitorul și istoricul Daniel Iancu din Deva. Omul a avut parte de o surpriză de proporții atunci când a descoperit că un vecin se tem că biblioteca lui impresionantă ar putea să dărâme blocul.
„Am auzit despre această reclamaţie verbală de la alţi vecini, pentru că nu există un document scris în acest sens. Toate aceste cărţi nu deranjează pentru că o parte se află pe casa scării, la ultimul etaj, acolo unde se află şi apartamentul meu. Dacă va trebui să le mut de acolo, mă voi conforma şi voi respecta prevederile legale”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Daniel Iancu.
„Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”, a fost mesajul scris de Daniel Iancu pe pagina sa de Facebook.
Bărbatul are în prezent o coelcție de aproximativ 20.000 de volume. O parte dintre cărți se află în apartamentul bărbatului, iar restul sunt depozitate pe casa scării și pe terasa blocului. Se pare că numărul a fost unul și mai mare, însă Daniel I. Iancu a mai și donat o parte din ele.
„Unele cărţi le-am cumpărat, pe altele le-am primit ca donaţie. De exemplu, am cumpărat biblioteca fostului meu profesor de fizică, circa 10.000 de volume, însă le-am păstrat doar pe cele care au ca tematică istoria, deoarece asta mă pasionează”, a explicat bărbatul.
La un calcul rapid și aproximativ, dacă o carte ar avea greutatea de 200 de grame, atunci colecția de 20.000 de volume ar cântări patru tone. Sarcina este una mare, dar nu suficientă pentru a „dărâma” un bloc.
Daniel Iancu este doctor în istorie şi lucrează la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. A absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie a Universităţi "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.
A semnat mai multe volume de istorie şi reportaje, fiind, în acelaşi timp, un pasionat de fotografie. Între cărţile publicate se numără "Historii aleatorii" (Cluj Napoca, 2015), "Sate la marginea lumii. Arhitectură tradiţională din judeţul Hunedoara (Cluj-Napoca, 2015) sau volumele de reportaje de călătorie "Rătăcit din întâmplare", "Plecat de acasă" şi "Pierdut prin munţi".