Antena Căutare

Topul scumpirilor din ultimele luni. Pe ce dau românii mai mulți bani

Scumpiri alimente

Alimentele, transportul aerian, gazele și energia termică sunt primele în topul produselor și serviciilor care s-au scumpit cel mai mult în luna decembrie a anului trecut.

Cartofii şi alte legume şi conserve de legume s-au scumpit cel mai mult în luna decembrie faţă de noiembrie, la categoria produselor alimentare, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

Astfel, preţul cartofilor a înregistrat o creştere cu 5,73% în decembrie faţă de noiembrie şi cu 39,64% faţă de decembrie 2017, în timp ce alte legume şi conserve de legume s-au scumpit cu 5,25%, respectiv cu 23,46%. Legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 4,16% faţă de luna precedentă, respectiv cu 21,50% faţă de finalul anului anterior.

În cazul preţurilor nealimentare, cele mai importante majorări de preţuri au fost consemnate în decembrie, faţă de noiembrie, la tutun şi ţigări (+1,22%) şi energie termică (+0,75%). Faţă de luna decembrie 2017 se constată o creştere cu 4,94% la tutun şi ţigări şi cu 4,60% la energie termică, dar cea mai mare creştere este înregistrată la gaze, cu 16,61%, deşi faţă de luna anterioară preţul a rămas acelaşi.

Conform datelor centralizate de INS, pe segmentul serviciilor, în decembrie, comparativ cu noiembrie, cel mai mult s-au majorat serviciile de transport aerian, cu 9,13%, şi cele de igienă şi cosmetică (0,52%), în timp ce faţă de decembrie 2017 creşterile sunt de 23,44%, respectiv de 5,29%.

Salarii de 1.000 de euro, pentru această categorie de români! Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească... Sute de mii de elevi și preșcolari au revenit la cursuri! Avertismentul sumbru lansat de medici: ”E o perioadă dificilă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x