Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Se dau bonuri de masă, pentru o categorie de pensionari! Ce valoare au și cine le va primi, lunar

Se vor da bonuri de masă, lunar, pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani, care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Se dau bonuri de masă, pentru o categorie de pensionari! Ce valoare au și cine le va primi, lunar

Persoanele vizate de această măsură vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le vor putea folosi pentru a plăti mese calde de la unităţile autorizate, a explicat Violeta Alexandru.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Cum vor obține pensionarii bonurile de masă

Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către Primării.

Citește și: Pensiile vor crește cu 10% în loc de 40. De când s-ar aplica majorarea: Anunțul de ultim moment al Ministrului Finanțelor

„Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât şi informaţii cu privire la unităţile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza", a notat Violeta Alexandru.

La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei.

Recomandari