Antena Căutare

Se fac pregatiri intense pentru Boboteaza

Cisterne si butoaie, pline cu mii de tone de aghiasma. Romania se pregateste de Boboteaza, iar credinciosii vor sa se asigure ca vor pleca acasa cu destula apa sfintita. Cu cat mai multa, cu atat mai bine - spun oamenii, care maine se vor ingramadi la biserica. E deja traditie.

La Constanta a inceput maratonul sfintirii apei pentru Boboteaza. Doua cisterne de pompieri si 14 butoaie a binecuvantat Arhiepiscopul Tomisului. O suta de mii de sticle cu aghiasma au fost pregatite pentru credinciosi. Oamenii au venit insa cu bidoanele lor de acasa.

Si iesenii se pregatesc de Boboteaza. La Mitropolia Moldovei si Bucovinei s-au pregatit 12 butoaie, care vor fi umplute cu aghiasma. Dupa slujba de maine, apa sfintita va fi impartita credinciosilor. Cativa enoriasi au incercat insa sa fure startul.

O cruce de zapada de doi metri va fi ridicata in curtea manastirii. Ar fi trebuit sa fie de gheata, temperaturile prea ridicate ar fi topit-o.

Pompierii voluntari din Bosanci folosesc sabloane vechi de zeci de ani, astfel incat altarul de gheata sa arate la fel in fiecare an. Iar dupa ce termina pregatirile, oamenii se strang in jurul altarului de gheata si striga impreuna Doamne ajuta. In slava veche.

O strada din Timisoara va purta numele lui Sergiu Nicolaescu... Distractia continua la munte. Gata vacanta, sa inceapa vacanta! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x