Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Se schimbă regulile, la mare, în România! Restricții noi! Unde și între ce ore va fi obligatorie masca! Ce se va întâmpla cu programul teraselor

Restricțiile ce ar urma să intre în vigoare pe litoral de la 1 august, adică sâmbătă, au fost discutate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Prefectul a dezvăluit o nouă restricție referitoare la măști, precum și un plan pentru terase.

Se schimbă regulile, la mare, în România! Restricții noi! Unde și între ce ore va fi obligatorie masca! Ce se va întâmpla cu programul teraselor

Hepta

Potrivit prefectului, programul teraselor nu va fi afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00 pentru că în județul Constanța sunt „27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul din ziua precedentă”.

„Avem 3 puncte pe ordinea de zi. La punctul 1 am avut analizarea propunerii venite din partea DSP Constanța în vederea obligativității purtării măștii în spații deschise în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz... Sunt mai multe introduse. Toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet Județean pentru Situații de Urgență”, a spus George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța, despre ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța

Pentru zonele de promenadă din județul Constanța, în toate stațiunile turistice, în zonele tradiționale unde se creează aglomerări – Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni, ar putea fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Descoperire de ultim moment despre COVID-19! Oamenii înalți, în pericol mai mare de îmbolnăvire! De la ce înălțime se dublează riscul​

„Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Am stabilit astăzi în unanimitate completarea spațiilor de internare a pacienților COVID, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de DSP, cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia. Am aprobat suplimentarea listelor cu spațiile de carantină din județ. Acestea au fost singurele măsuri implementate la nivelul județului Constanța”, a spus prefectul.

„Vă rog, vreau la spital, să nu moară și mami, la fel ca tati! Am 12 ani și am COVID-19. Mami are cancer”. Ariana, din Oradea, lecție pentru români!

Cât despre terase, programul acestora ar putea să nu se încheie la ora 23:00.

„Hârtie igienică”, „cum să te tunzi”. Ce căutări au făcut românii pe Google, de la începutul pandemiei. Cum s-au schimbat interesele, după starea de urgență

„Programul teraselor și cluburilor, după cum știți, sunt menționate în Hotărârea de Guvern de ieri. Acolo scrie foarte clar că programul este stabilit prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 și se aplică în zonele în care se înregistrează un număr mare de infectări.

La nivelul județului Constanța avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU.

Dacă se va lua această măsură (de limitare a programului până la ora 23:00 – n.red.) vom anunța turiștii și constănțenii în așa fel încât să nu fie luați prin surprindere”, a mai spus prefectul.

Recomandari