Antena Căutare

Fenomen alarmant în România! Specialiștii au făcut o previziune înfiorătoare! Imagini de necrezut! „Se întâmplă în contextul acestor temperaturi!” - VIDEO

Este secetă în plină iarnă în România! De patru luni, pământul se usucă, iar agricultorii se tem că recoltele vor fi compromise, în timp ce apele seacă în lipsa precipitaţiilor.

Pe Dunăre, o ambarcaţiune a eşuat pe un banc de nisip şi, din loc în loc, de-a lungul fluviului, au apărut mici insule. Nivelul apei scade cu patru centrimetri pe zi, iar traficul cu bacul spre Bulgaria a fost restricţionat.

În plină iarnă, Dunărea seacă de la o zi la alta. În mod normal, în această perioadă, apa ar fi trebuit să ajungă la rădăcinile copacilor.

Astăzi, la intrarea în ţară, debitul Dunării era de 2.700 metri cubi pe secundă, la jumătate faţă de cât ar fi normal în luna februarie. La Bechet, nivelul apei a scăzut cu patru centimetri de ieri până azi. De aici, se poate ajunge cu bacul în Bulgaria, dar cu restricţii.

Toată ţara se confruntă cu seceta neobişnuită. În sol, ar fi nevoie de până la 300 de litri de apă pe metru pătrat. În unele zone, din septembrie nu a mai plouat aproape deloc, iar şirul anomaliilor a continuat. După cea mai secetoasă lună ianuarie din ultimii 100 de ani, am avut cel mai călduros început de februarie din ultimul secol. Temperaturile au urcat până la 20 de grade în weekend.

„Pe parcursul unor astfel de zile în care temperaturile sunt foarte ridicate pe parcursul iernii pot determina apariţia de boli şi dăunători, care au un ciclu biologic de viaţă tocmai în contextul acestor temperaturi”, a spus Daniel Alexandru, șef secție agrometeorologie al ANM.

Cele mai afectate zone sunt: Dobrogea, Bărăgan, Moldova, şi chiar Transilvania, considerată de hidrologi cea mai umedă zonă din România.

Noi reguli pentru înscrierea la școală! Lovitură pentru părinți! „Nu vor mai exista discriminări!”... Aceasta ar putea fi soluția pentru reducerea traficului sufocant din Capitală! Ce variantă au şoferii pentru a-și salva ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x