Antena Căutare

Fenomen alarmant în România! Specialiștii au făcut o previziune înfiorătoare! Imagini de necrezut! „Se întâmplă în contextul acestor temperaturi!” - VIDEO

Este secetă în plină iarnă în România! De patru luni, pământul se usucă, iar agricultorii se tem că recoltele vor fi compromise, în timp ce apele seacă în lipsa precipitaţiilor.

Pe Dunăre, o ambarcaţiune a eşuat pe un banc de nisip şi, din loc în loc, de-a lungul fluviului, au apărut mici insule. Nivelul apei scade cu patru centrimetri pe zi, iar traficul cu bacul spre Bulgaria a fost restricţionat.

În plină iarnă, Dunărea seacă de la o zi la alta. În mod normal, în această perioadă, apa ar fi trebuit să ajungă la rădăcinile copacilor.

Astăzi, la intrarea în ţară, debitul Dunării era de 2.700 metri cubi pe secundă, la jumătate faţă de cât ar fi normal în luna februarie. La Bechet, nivelul apei a scăzut cu patru centimetri de ieri până azi. De aici, se poate ajunge cu bacul în Bulgaria, dar cu restricţii.

Toată ţara se confruntă cu seceta neobişnuită. În sol, ar fi nevoie de până la 300 de litri de apă pe metru pătrat. În unele zone, din septembrie nu a mai plouat aproape deloc, iar şirul anomaliilor a continuat. După cea mai secetoasă lună ianuarie din ultimii 100 de ani, am avut cel mai călduros început de februarie din ultimul secol. Temperaturile au urcat până la 20 de grade în weekend.

„Pe parcursul unor astfel de zile în care temperaturile sunt foarte ridicate pe parcursul iernii pot determina apariţia de boli şi dăunători, care au un ciclu biologic de viaţă tocmai în contextul acestor temperaturi”, a spus Daniel Alexandru, șef secție agrometeorologie al ANM.

Cele mai afectate zone sunt: Dobrogea, Bărăgan, Moldova, şi chiar Transilvania, considerată de hidrologi cea mai umedă zonă din România.

Noi reguli pentru înscrierea la școală! Lovitură pentru părinți! „Nu vor mai exista discriminări!”... Aceasta ar putea fi soluția pentru reducerea traficului sufocant din Capitală! Ce variantă au şoferii pentru a-și salva ...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x