SEISM 2018! Un nou cutremur, cu magnitudinea de 5,8 grade Richter! Anunțul făcut de autorități despre București

Au apărut informații noi în cazul ”SEISM” 2018, exercițiul prin care autoritățile au declanșat, sâmbătă, o simulare de cutremur în România. Astfel, conform autorităților, conform scenariului, în țara noastră a avut loc o replică, de magnitudine 5,8, iar Bucureștiul este cel mai afectat. 

Au apărut informații noi în cazul ”SEISM 2018”, exercițiul prin care autoritățile au declanșat, sâmbătă, o simulare de cutremur în România. Astfel, conform autorităților, conform scenariului, în țara noastră a avut loc o replică, de magnitudine 5,8, iar Bucureștiul este cel mai afectat.

"Cea mai afectată zonă este, şi de această dată, municipiul Bucureşti, fiind informaţii despre producerea unor pagube materiale şi despre persoane afectate. În prezent se realizează recunoaşterea în teren şi evaluarea pagubelor, activităţi întreprinse de echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă. Poliţia şi Jandarmeria asigură măsurile de ordine publică în zonele în care se desfăşoară activităţile din cadrul exerciţiului şi acordă asistenţă persoanelor prezente în respectivele zone", se arată într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

De asemenea, organizatorii au făcut câteva recomandări cetățenilor, care ar trebui să știe cum să procedeze în timpul unui cutremur real: acordarea primului ajutor persoanelor rănite, semnalarea prezenţei prin zgomote şi lovituri cu obiecte tari în cazul în care au fost surprinşi sub dărâmături, ascultarea instrucţiunilor autorităţilor la radio şi folosirea maşinilor doar în situaţii extreme, pentru a putea lăsa libere căile de circulaţie pentru autovehiculele de intervenţie.

SEISM 2018 este cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii. Se va desfășura pe parcursul a cinci zile și va viza mai multe orașe din țară, dar pleacă de la premisa că Bucureștiul este afectat în cea mai mare măsură de un cutremur de 7,5 pe Richter care se produce în zona seismică Vrancea.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri