Căutare Live

Sezonul rece bate la uşă! A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din această toamnă

Vineri, pe 23 octombrie, stația meteo de la Miercurea Ciuc a înregistrat cea mai scăzută temperatură din țară, din zonele locuite, mercurul termometrelor coborând până la minus 5,1 grade Celsius.

Temperaturile scăzute au fost înregistrate la Miercurea Ciuc

Vineri, pe 23 octombrie, stația meteo de la Miercurea Ciuc a înregistrat cea mai scăzută temperatură din țară, din zonele locuite, mercurul termometrelor coborând până la minus 5,1 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Ovidiu Câmpeanu, din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania, valoarea de minus 5,1 grade Celsius s-a înregistrat în cursul dimineții, întrucât cerul a fost senin, după care temperatura a început să crească ușor.

Și în celelalte localități din Harghita s-au consemnat valori negative și a căzut brumă. La Joseni au fost minus 3,2 grade Celsius, la Toplița s-au înregistrat minus 2,3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus un grad Celsius.

Potrivit lui Ovidiu Câmpeanu, în zilele următoare vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, în cursul nopții va fi frig, iar spre dimineață temperaturile vor scădea sub zero grade Celsius.

Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc, iar maxima a fost de 30,6 grade Celsius și s-a consemnat în 1955.

S-a dat lege! Toţi românii vor fi obligaţi să le cumpere... Când vom avea zăpadă iarna aceasta? Meteorologii au reînnoit prognoza METEO de Sărbători!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri