Antena Căutare

Simulare Bac 2019 Edu.ro Limba Română! Subiecte și tot ce trebuie să știi

Simulare Bac 2019 Edu.ro începe luni, 18 martie, conform calendarului Ministerului Educației, pentru elevii claselor a XI și a XII-a. Subiecte, programă și ce trebuie să știe elevii.

Simulare Bac 2019 Edu.ro, Programa, subiecte

Simulare Bac 2019 Edu.ro începe luni, 18 martie, conform calendarului Ministerului Educației, pentru elevii claselor a XI și a XII-a, cu proba la Limba Română. Află pe a1.ro subiecte, programă și ce trebuie să știe elevii.

UPDATE: A1.ro are subiectele Simulare 2019 Limba și Literatura Română. Ce a picat

Clasa a XII-a – profil uman:

– text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”

Articolul continuă după reclamă

– de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice

– de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

Clasa a a XI-a – profil uman:

– text din Ioan Slavici, „Amintiri”

– de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi

– de redactat un eseu, de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităție de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

UPDATE: Consiliul Național al Elevilor inițiază protestul #foaiagoala la Simularea de la Bacalaureat 2019. Detalii aici --> Protest #foaiagoală: “Voi da și eu foaia goală!”

Simulare Bac 2019 Edu.ro. Simularea la Bacalaureat 2019 începe luni, 18 martie, cu proba la Limba și Literatura Română, și va fi susținută atât de elevii de clasele a XII-a, cât și de cei de a XI-a. Conform calendarului la simulare Bac 2019, probele continuă marți, 19 martie, cu proba la Limba Maternă, miercuri, 20 martie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică (pentru cei de profil real), și istorie, (pentru elevii cu profil umanist). Ultima probă de la simulare, cea la alegerea profilului și specializării, va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a, joi, 21 martie 2019. Rezultatele sunt afișate pe data de 29 martie 2019.

Citește Ce a picat la Limba română, Simulare 2019

Simulare Bac 2019 Programa. Limba și Literatura Română, XI-XII

Conform calendarului Ministerului Educației, la simularea de la Limba și Literatura Română pentru elevii clasei a XI-a va fi exceptată o anumită parte a materiei, astfel că elevii NU vor avea de pregătit următoarele capitole:

  • reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală;
  • textul dramatic postbelic;
  • limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii;
  • simbolismul, prelungiri ale romantismului şi clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică;
  • interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și în istoria literară;
  • autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu

Conform programei anunțate pentru elevii clasei a XII-a, de la simularea de luni, 18 martie, la Limba și și Literatura Română, sunt exceptate următoarele capitole:

  • reguli ale monologului, reguli şi tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale şi nonverbale în comunicarea orală;
  • textul dramatic postbelic;
  • limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii;
  • perioada postbelică;
  • autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

!!! Citește articolulSubiecte Simulare Bac 2019, clasa a XII-a. Ce pică la Limba Română​ pentru a vedea ce subiecte ar putea pica luni, la simularea pentru cei de a XII-a.

Simulare Bacalaureat 2019. Teste grilă la Istorie și Matematică, la clasa a XI-a

Pentru elevii de clasa XI-a care dau simularea la materiile Matematică și Istorie, sunt anunțate și teste grilă, minimum 30% din cerințe vor arăta așa. De altfel, cerințele de tip grilă și-au făcut apariția la simulările de la Evaluarea Națională, pentru cei de a VII-a, la Matematică.

În ce privește programa pentru elevii de a XI-a, la Matematică sunt exceptate următoarele capitole:

  • La profilul mate-info - din capitolul Sisteme de ecuații liniare: Sisteme liniare cu cel mult 4 necunoscute, sisteme de tip Cramer, rangul unei matrice / Studiul compatibilităţii şi rezolvarea sistemelor: proprietatea Kroneker-Capelli, proprietatea Rouchè, metoda Gauss, capitolul Derivabilitate, Reprezentarea grafică a funcțiilor.
  • Științele-naturii, elevii nu vor da simulare din capitolul ”Sisteme de ecuații liniare: Sisteme liniare cu cel mult 3 necunoscute; forma matriceală a unui sistem liniar / Metoda Cramer de rezolvare a sistemelor liniare, din Funcții derivabile sau Studiul funcțiilor cu ajutorul derivatelor.
  • Tehnologic - sunt exceptate sistemele de ecuații liniare și capitolul de Funcții derivabile, iar la filiera pedagogică va fi exceptat capitolul ”structuri algebrice”.

Variante de subiecte tip grilă, dar și ce a picat anul trecut la simularea de la matematică, pentru elevii de a XI-a, puteți găsi în articolul de mai jos:

Programa de la simulare Bac 2019 pentru elevii de a XII-a este ceva mai complexă, dar, la fel, sunt exceptate anumite capitole, după cum urmează:

  • La filiera mate-info, elevii nu vor da din test din capitolul Inele de polinoame cu coeficienţi într-un corp comutativ (Q, R, C, Zp, p prim) sau din Aplicaţii ale integralei definite.
  • La filiera științele naturii, elevii nu vor da simulare din capitolul Inele de polinoame cu coeficienţi într-un corp comutativ (Q, R, C, Zp, p prim) și Aplicaţii ale integralei definite, la fel și în cazul profilului tehnologic.
  • La simularea pentru elevii care studiază profilul pedagogic, aceștia nu vor da test din anumite părți ale capitolului Sisteme de ecuații liniare.

Pentru a consulta modele de subiecte, dar și ce a picat anul trecut la simulare și istorie consultați materialele de mai jos:

Simulare Bac 2019 Edu.ro Regulament. Ce reguli se respectă la simulare

Testările la simulare încep la ora 9:00 și vor dura 3 ore, similar examenului propriu-zis. Sunt exceptate anumite materii, atât pentru elevii de a-XI-a, cât și pentru cei de a XII-a. La simulare sunt așteptați, în total, 300.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a.

Subiectele de la simularea Bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. CNEE precizează într-un comunicat remis Edupedu.ro că subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro.

Ce e interzis la examenul de Bacalaureat

Elevii trebuie să-și însușească regulamentul de la Bac, deși îi mai despaart câteva luni până la examenul propriu-zis: Așadar, iată ce e interzis la Bac:

  • Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea sau în bancile în care sunt asezati în salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, însemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Se interzice candidatilor sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea, sau în bancile în care sunt asezati în salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati ori cu exteriorul.

Mai multe amănunte despre regulamentul oficial de la Bacalaureat 2019, dar și calendarul examenului, aflați din articolul de mai jos:

Calendar simulare Bac 2019. Probele susținute la Simulare Bacalaureat

Pe 18 martie, elevii claselor a XI și a XII susțin simularea la Limba și Literatura Română, proba scrisă. Pe 19 martie, va avea loc simularea la Limba și literatura maternă, proba scrisă, iar pe 20 martie va avea loc proba obligatorie a profilului.

Pe 21 martie, simularea la Proba la alegere a profilului și specializării va fi susținută doar de către elevii clasei a XII-a. Aboslvenții vor alege una dintre materii, în funcție de profil, respectiv, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională, iar Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională. Afișarea rezultatelor la simulare Bac 2019 se va face pe data de 29 martie 2019, iar notele se pot trece în catalog, la cererea elevilor.

Modele de subiecte la Simulare, de pe Edu.ro

Ministreul Educației a publicat modele de subiecte la Simulare Bac 2019, pentru elevii de clasa a XII-a. Descarcă mai jos subiectele:

E.a) Limba şi literatura română

Simulare Bac 2019. Modele de subiecte și tot ce trebuie să știi... Subiecte Simulare Bac 2019 Limba Română. Avem subiectele, clasa a XII-a, UMAN...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x