Antena Căutare

Sir George Iacobescu, cel mai de succes afacerist român al tuturor timpurilor, prima oară în fața unei camere de filmat: "Părinții mei și-au vândut verighetele să cumpere de mâncare"

Un român uimeşte Londra şi, de la mii de kilometri distanţă, ne învaţă ce înseamnă RoMândria. Fugit de regimul comunist, George Iacobescu a trecut prin Canada, Statele Unite, până a ajuns în Marea Britanie.

Un român uimeşte Londra şi, de la mii de kilometri distanţă, ne învaţă ce înseamnă RoMândria. Fugit de regimul comunist, George Iacobescu a trecut prin Canada, Statele Unite, până a ajuns în Marea Britanie.

A ridicat al doilea centru financiar al Londrei si al Europei. A primit titlul de Sir de la Regina Marii Britanii. Şi a fost decorat şi de Casa Regală a României, pentru că nu a uitat de unde a plecat.

La 70 de ani, Sir George Iacobescu, cel mai de succes om de afaceri roman al tuturor timpurilor isi spune povestea de succes pentru prima oara in fata unei camere de filmat.

S-a născut într-o familie de intelectuali care a fost nevoită să-şi vândă toate amintirile ca să supravieţuiască regimului comunist. La câţiva ani după ce a absolvit Facultatea de Constructii Civile si Industriale la Universitatea din Bucuresti, Sir George si-a cumparat libertatea. La propriu.

Libertatea i-a adus si postul de vicepreședinte al celui mai mare dezvoltator de proiecte imobiliare din America. Preţul iubirii însă, a fost mult mai mare. Gabriela, pe atunci logodnica lui Sir George, a rămas în România comunistă.

Sir George le-a scris tuturor sefilor de state democratice sperand ca povestea lui de iubire ii va induiosa iar un congresman american a conditonat acordarea clauzei natiunii celei mai favorizate. Autorităţile de la Bucureşti au ignorat pentru scurt timp regula care spunea că un român stabilit în afara ţării nu se putea căsători cu un român de acasă.

Comuniştii le-au permis doar să se căsătorească, nu şi să părăsească ţara împreună.

In pozitia de presedinte executiv al Canary Wharf, al doilea centru financiar al Londrei si al Europei, cu 35 de turnuri si 1,7 milioane de metri patrati construiti. Canary Wharf e un oras in oras cu cladiri de birouri, malluri, parcuri, gradinite, restaurante sau sali de sport. Și totul a fost construit de la zero.

Chiriașii lui Sir George sunt acum cele mai mari companii ale lumii dar și companii la început de drum care plătesc prețuri modice până când reușesc să se pună pe picioare, iar asta reflectă perfect caracterul generos al românului care a primit cel mai înalt titlu chiar din mâinile Reginei Elisabeta.

Printul Charles a tinut sa fie prezent la ceremonia in care a primit titlul de sir tocmai pentru ca George Iacobescu era roman.

Titanicul, readus la viață! Peste 115 milioane de lire sterline pentru reconstrucția unei istorii... România campionului cu pantofii rupți! Levente Ioan Polgar a refuzat luxul pentru mândria de a purta drapelul ţării: &qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x