Antena Căutare

Siropul de tuse pentru copii și comprimatele Eurespal, retrase de pe piaţa. Ce trebuie să faceți dacă le aveți în casă

Alertă în România! Siropul de tuse pentru copii, dar şi comprimatele Eurespal au fost retrase de pe piaţa din Europa! Asta după ce specialiştii francezi au ajuns la concluzia că tratamentul împotriva tusei poate genera afecţiuni cardiace.

Alertă în România! Siropul de tuse pentru copii, dar şi comprimatele Eurespal au fost retrase de pe piaţa din Europa! Asta după ce specialiştii francezi au ajuns la concluzia că tratamentul împotriva tusei poate genera afecţiuni cardiace.

În acest momen,t Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a decis retragerea de la vânzare a siropului și comprimatelor Eurespal. Alerta a venit chiar de la producătorul francez al siropului după ce un studiu a dovedit că acesta poate genera afecțiuni cardiace. Conform specialiștilor fenspirida, substanță activă din acest medicament, provoacă problemele cardiace.

În țară noastră autoritățile îi sfătuiesc pe cei care au cumpărat deja medicamentul să nu îl mai folosească și să îl ducă înapoi la farmacie.

Până în acest moment produsul era indicat pentru ameliorarea tusei și a expectoratiei. Conform prospectului pacienții care foloseau atât siropul cât și tabletele putea suferi efecte adverse cum sunt greață, dureri în capul pieptului și chiar somnolență. Conform producătorului unu din o mie de pacienți poate suferi de tahicardie sau eritrem.

De asemenea, Agenţia Naţională de Securitate a Medicamentului a solicitat pacienţilor care au achiziţionat deja medicamentul să nu îl mai folosească şi să îl ducă înapoi la farmacie. Agenţia franceză a medicamentului ANSM a fost anunţată de către producătorul Laboratoires Servier de decizia de retragere de pe piaţă a medicamentului fenspirid din cauza noilor dovezi de creştere a riscului de aritmii cardiace. În România mai există şi un alt preparat cu fenspirid.

Interviu de senzaţie cu omul care l-a băgat în sistem pe medicul impostor: "A învățat pe YouTube să opereze!"... Ziua Îndrăgostiților 2019. Top 50 melodii de dragoste românești și internaționale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x