Antena Căutare

Situaţie alarmantă pentru România. În anul 2018 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 50 de ani

România îşi pierde populaţia într-un ritm alarmant! 2018 a fost anul cu cele mai puţine naşteri din ultima jumătate de secol. Speriaţi că natalitatea se prăbuşeşte, mai mulţi primari din ţară le dau bani tinerilor care aduc pe lume un copil.

România îşi pierde populaţia într-un ritm alarmant! 2018 a fost anul cu cele mai puţine naşteri din ultima jumătate de secol. Speriaţi că natalitatea se prăbuşeşte, mai mulţi primari din ţară le dau bani tinerilor care aduc pe lume un copil. Până la 2.000 de lei pentru fiecare nou membru al familiei.

Anul trecut, în România au venit pe lume 173.000 de copii, cel mai mic număr de naşteri din ultimii 50 de ani. Pentru că tot mai mulţi tineri amână să devină părinţi. Prima grijă e stabilitatea financiară.

Vârsta la care femeile din România hotărăsc să devină mame e din ce în ce mai mare, care nu se pliază neapărat pe vârsta la care mama ar fi cea mai fertilă. Cea mai fertilă perioadă pentru mămică este între 20 şi 25 de ani - Cornelia Preda, medic primar neonatolog

Iar asta duce încet, dar sigur, la depopularea României. De exemplu, într-un an întreg, un singur bebeluş a venit pe lume într-un sat cu peste două mii de locuitori din Gorj. Speriaţi că rămân fără localnici, mai mult primari le oferă bani cuplurilor care concep copii. Între 1000 şi 2000 de lei pentru fiecare nou-născut. Un ajutor binevenit pentru familiile la început de drum.

Populaţia scade rapid şi din cauza exodului care ne situează pe locul doi în lume, după Siria. Doar în prima parte a anului trecut, peste 19,000 de conaţionali au plecat să lucreze în străinătate.

Într-un singur deceniu, din 2007 până în 2017, 3,4 milioane de oameni au părăsit România, adică aproximativ 17% din populaţie.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Viața copiilor, în pericol pe pârtii! Salvamontiștii avertizează. Un băiețel de 4 ani se zbate acum între viață și moart... Un turn de apă vechi de 65 de ani, dărâmat în câteva secunde la Dej...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x