Antena Căutare

Șoferii care rămân fără permis vor putea conduce în continuare. Proiect adoptat

Șoferii care sunt opriți în trafic de Poliția Rutieră și sancționați cu suspendarea permisului nu vor mai avea nicio grijă. Se vor putea întoarce la volan, asta după ce Senatul a votat modificarea legislativă care prevede că un conducător auto își poate alege perioada de suspendare a carnetului. 

Șoferii care sunt opriți în trafic de Poliția Rutieră și sancționați cu suspendarea permisului nu vor mai avea nicio grijă. Se vor putea întoarce la volan, asta după ce Senatul a votat modificarea legislativă care prevede că un conducător auto își poate alege perioada de suspendare a carnetului.

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima Cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

"În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale", arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar "putea pierde pâinea" pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.


"La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor", se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Amenda de 1200 de lei, care-i amenință pe sute de șoferi din România! A fost adoptată modificarea Ordonanței 11... Întrebări de la examenul pentru permisul auto, ce dau mari bătăi de cap viitorilor șoferi. Tu ai mai ști să le rezolvi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x