Antena Căutare

CAMERA ASCUNSA: Noua inventie a comerciantilor - "soriciul industrial"

Soriciul din comert n-are nicio legatura cu porcul. Nu radeti! Soriciul industrial devine traditional dupa ce marii procesatori ii fac un fel de... lifting. Adica il supun unor operatii chimice care ii dau doar imagine, nu si gust. Experimentul a fost facut si de reporterii Observator, iar rezultatul il vedeti in reportajul urmator, filmat cu camera ascunsa.

Este parlit si bagat in saramura”. Asta sustine fiecare comerciant. Soriciul vandut sub marca "traditional" costa intre 30 si 80 de lei kilogramul. Deloc ieftin, spun cumparatorii. Si pe buna dreptate. Putini stiu, insa, ca produsul cumparat este de fapt o pacaleala.

Este ultima smecherie dezvoltata la romani. Sa vinzi un produs care se arunca cu 100 de lei kilogramul spunandu-i romanului ca-i traditional. Este imposibil. Ca sa manance sorici parlit traditional ar insemna ca cel care vinde are un porc, doi porci, trei porci. Ori el vinde cantitati industriale”, sustine presedintele Romalimenta.

Ca sa-si vanda, insa, marfa, comerciantii au o reteta simpla. Soriciul industrial este pus in acid lactic pentru a se fragezi. Sau este oparit. Dupa aceea, este prajit si lasat la saramura. Experimentul a fost facut si de reporterii Observator.

Acidul lactic este un aditiv alimentar, care se gaseste in toate alimentele fermentate. Dupa zece minute de stat in aceasta substanta, soriciul se umfla si devine moale. Iar dupa ce este prajit si dat cu sare, arata la fel ca soriciul traditional. Gustul, in schimb, nu este acelasi.

Inspectorii de la Protectia Consumatorului n-au ce sa le faca, pentru ca e aproape imposibil sa demonstreze ca soriciul este, de fapt, industrial.

O angajata a unei patiserii din Cluj-Napoca a sfarsit tragic. Ghereta in care lucra a sarit in aer... GALERIE VIDEO! Romania a capitulat in fata iernii! Zeci de drumuri inchise si mii de suflete fara ajutor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x